„V neveřejném zasedání bylo rozhodnuto v trestní věci Petra Kramného o nevyloučení předsedkyně senátu a členů senátu z vykonávání úkonů trestního řízení,“ potvrdila mluvčí ostravského krajského soudu Klára Krystynová.

To znamená, že Renáta Gillová a její senát budou rozhodovat, zda obnovu řízení povolit, anebo naopak nepovolit. „Vyjadřovat se k rozhodnutí teď nebudu. Věc týkající se podjatosti je ve stížnostním řízení. Pro stížnost využil svého zákonného práva Petr Kramný,“ řekla pro Blesk.cz obhájkyně odsouzeného muže Jana Rejžková.

VIDEO: Kramného obhájkyně Rejžková komentuje rozsudek.

Vinu popírá

Petra Kramného odsoudili za vraždu příbuzných při dovolené v egyptské Hurgadě. On sám dodnes vinu popírá. Odsoudili jej totiž jen na základě nepřímých důkazů, které však podle verdiktu prý tvoří ucelený řetězec, jehož články na sebe navazují.

Monika a Klára Kramné zemřely podle mínění Ústavu soudního lékařství v Ostravě po společném zásahu elektrickým proudem. Na základě odborné expertizy těchto odborníků Petra Kramného poslala Renáta Gillová a její senát do vězení.

Dle obhajoby a jejích znalců byla ale příčinou smrti otrava. Znalce ovšem minulý týden za jejich údajně tendenční posudky potrestali podmíněnými tresty a zákazem činnosti na pět let na ostravském okresním soudu. Znalci se proti rozsudku odvolali.

VIDEO: Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!

Video
Video se připravuje ...

Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se! Jan Jedlička