Film je inspirovaný stejnojmennou knihou básní Aleny Černé a Martina Kyšperského. Hlavní hrdinové, Martin a Eliška, se setkávají na narozeninové párty ve vybydlených prostorách brněnského nádraží. Postupně zjišťují, že bez sebe nedokáží žít.

Joachim Barrande
Joachim Barrande a jeho Maminka či Synek. Česká televize uvede nový dokument

„Má postava Elišky je inspirovaná postavou psycholožky Aleny Černé, která byla přítelkyní Martina Kyšperského. Je to múza, která mu vpluje do života a stejně tak z něj zase odejde, přičemž ho výrazně ovlivní," popsala svoji postavu herečka Eliška Křenková.

Většina filmu se odehrává v Brně. „Filmaři točí v zábrdovických lázních, funkcionalistickém paláci Typos, zrekonstruovaném paláci Jalta, v Kabaretu Špaček, Kabinetu múz, Bajkazylu nebo v areálu brněnské Malé Ameriky," vyjmenovala ředitelka Filmové kanceláře Brno Ivana Košuličová. Ve filmu vystupuje také brněnská písničkářka Nikola Mucha.

Vřelost Moravy

Brněnské lokace zaujaly také herečku Křenkovou, kterou diváci aktuálně mohou v televizi vidět třeba v detektivním seriálu Sever. „V Brně natáčím poprvé, dosud jsem zde nikdy nebyla tak dlouho. Město mě moc baví, je tady cítit vřelost Moravy," poznamenala herečka. Z míst, kde se natáčelo, je nejvíc zaujaly zábrdovické lázně. „Jde o extrémně fotogenické místo, myslím, že nic podobného v Praze nemáme," zmínila umělkyně.

Rambo: Poslední krev
VIDEO: Rambo se vrací. A přináší pomstu a smrt