Hlavní obsah

Tragická smrt. Bývalý obránce Antverp byl zastřelen ve věku 32 let

Amsterdam/Praha

Bývalý obránce belgických Antverp Kelvin Maynard je po smrti. Teprve 32letý hráč se stal obětí střelby v nizozemském hlavním městě Amsterdam. Informaci přinesl server BBC Sport.

Foto: Profimedia.cz

Kelvin Maynard na archivní fotografii z roku 2008.

Článek

Maynard byl postřelen ve svém autě. Hasiči z nedaleké stanice se mu následně snažili pomoci, ale nizozemský fotbalista svým zraněním později podlehl. Policie hledá svědky události, dva podezřelí měli údajně z místa činu ujet na skútru.

Rodák ze Surinamu hrával na pozici pravého beka. Kromě Antverp nastupoval třeba za nizozemské kluby Volendam a Emmen, přičemž s prvním jmenovaným celkem v roce 2008 ovládl druhou nizozemskou ligu a pomohl mu tak do nejvyšší soutěže. V ní ale Volendam vydržel pouhý rok.

Angažmá si zkusil i v Maďarsku nebo Portugalsku. Zkušenosti měl také z anglické League Two, kde hrál za Burton Albion, se kterým po zisku titulu v roce 2015 postoupil i do League One.

V ní si ale nezahrál, zranění z přípravného zápasu ho totiž vyřadilo ze hry na celou sezonu a jeho štace v anglickém klubu následně skončila.

Před svou smrtí hrál fotbal za nizozemský klub Alphense Boys.

Reklama