Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Úvoze otevřela prvotřídní americká restaurace. Nabízí čerstvé burgery z jihomoravských býčků

PR článek

Poctivý kus hovězího masa z mladého býčka, čerstvé ingredience a porce, po které vám kručet v břiše ještě notnou chvíli nebude. To jsou základní stavební kameny letos otevřené americké restaurace Hadog na ulici Úvoz u Konečného náměstí. Vedle burgerů zde najdete i širokou nabídku hot dogů, steaků, koktejlů, limonád a všeho, co patří k americké kuchyni.

Oceňovaný koncept

Pokud jste již o Hadogu slyšeli při cestách mimo Brno, nejde o náhodu. Sesterský podnik Hadog najdete i v Českých Budějovicích nebo Praze. Tam dokonce získal v obrovské konkurenci od světového cestovatelského portálu Tripadvisoru certifikát výjimečnosti a byl několikrát zařazen do TOP 5 a 10 nejlepších burgráren v Česku.

Made in Brno

„Stavíme na základech úspěchu našich dalších poboček, avšak s jasným akcentem na lokální suroviny,” vysvětluje majitel brněnského Hadogu Marek Doležal. Všechny komponenty burgeru pochází z Brna a okolí.

„Bulky si necháváme péct rodinnou pekárnou z Brna. Každý den máme novou várku, žádné polotovary, které tu leží přes noc v lednici nebo mrazáku,” popisuje Doležal. Taktéž zeleninu dodávají pěstitelé z Brna a okolí. „Prakticky žádná surovina ke zpracování k nám necestuje žádnou velkou dálku,” dodává.

Základem je hovězí krk mladého býčka

Na základní surovině si pak v Hadogu dávají opravdu zvlášť záležet. „Maso z mladých býčků do 24 měsíců věku bereme od řezníka z Brna. Každý den nám přiveze novou zásilku. Avšak nejedná se o maso mleté, ale v celku,” vysvětluje Doležal. 

Hovězinu si pak dále sami zpracovávají. Důvod? „Rozdíl v chuti je markantní. Maso musí držet šťavnatost. Může se vám stát, že dostanete v jistých podnicích maso z lepší části býčka, ale chutná spíše jako osolené piliny. A to právě kvůli ztrátě šťavnatosti. Krk dá sice kuchaři více práce na zpracování, ale zase dokáže udržet burger šťavnatější, což zákazník ocení,” doplňuje se Doležal.

„Nejlepší maso je z hovězího krku, čas od zpracování masa ke koncovému zákazníkovi musí být co nejkratší. Na chuti to pak příjemně poznáte,” dodává.

Domácí omáčky i receptura na cibulové kroužky

Pozadu v Hadogu nezůstávají ani s dalšími komponenty, které se (nejen) s hamburgery pojí. Na menu tak najdete třeba domácí malinovou omáčku nebo další jinou klasiku americké kuchyně - cibulové kroužky. „Ty máme díky vlastní receptuře na těstíčko opravdu vychytané. Stejně tak si hrajeme s omáčkami. Ochutnáte u nás například naší domácí malinovou, BBQ, jalapeño, ostrou chilli omáčku s papričkami odrůdy Naga Jolokia nebo meruňkovou hořčici, kterou si nikde jinde v Brně nedáte,” dodává Doležal.

Kompletní sortiment americké kuchyně

Vedle hamburgerů najdete v nabídce Hadog i jiné stálice zámořské kuchyně - hotdogy. „Od New Yorkeru přes Jalapeno a Philadelphii, až takzvaný Devastating. A ten je vzhledem k velikosti a pálivosti opravdovou výzvou,” vypočítává Doležal a končí u hotdogu, díky němuž se můžete dostat i na místní tabuli slávy. „Je to opravdový macek. A navíc skrývá ještě jedno úskalí - chilli omáčku z odrůdy Trinidad Scorpion s pálivostí více než dva miliony jednotek," dodává Doležal.

K baště čepovaná Plzeň nebo americkou limonádu

Aby byl americký zážitek kompletní, k jídlu má člověk možnost objednat si celou řadu zámořských limonád - od Dr. Peppera až po Arizonu. „Myslíme však i na všechny, kteří si k pořádnému jídlu dají nejraději dobré pivečko. Proto čepujeme Plzeň, hezky do nachlazených půllitrů,” uzavírá Doležal. Na baru je i široká nabídka koktejů nebo milkshaků. Každý měsíc se navíc na čepu objeví  výběrové pivo na základě volby sládků.

Na jídlo se můžete do restaurace Hadog dostat s MHD (zastávka Čápkova je pouhých pár metrů) nebo pohodlně autem. Stavit se můžete i přes den, kde na vás čeká obědové menu s nabídkou burgeru či salátu. Vybere si každý. „Nabízíme i bezlepková či vegetariánská jídla. Díky Beyond Meat - luštěninovým náhražkám masa, se u nás nají i vegani. Rádi přivítáme každého, kdo si rád pochutná” uzavírá Doležal.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky hadog, restaurace, hamburgery, úvoz, americká kuchyně, čápkova, limonáda, maso, omáčka, Brno, koktejl, hovězí maso, steak, ingredience, hamburger, New Yorker

Na Úvoze otevřela prvotřídní americká restaurace. Nabízí čerstvé burgery z jihomoravských býčků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.