Zápasnice Hanzlíčková skončila na mistrovství světa v osmifinále, podlehla olympijské vítězce z Ria

Zápasnice Adéla Hanzlíčková prohrála na mistrovství světa v Kazachstánu v osmifinále váhové kategorie do 68 kilogramů. Letošní vicemistryně Evropy se nedostala do oprav, neboť její japonská přemožitelka Sara Došová podlehla hned v následujícím kole.

Nur-Sultan/Kazachstán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápasnice Adéla Hanzlíčková (v modrém)

Zápasnice Adéla Hanzlíčková (v modrém) (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

V prvním utkání se Hanzlíčková zdržela na žíněnce jen pár sekund, litevskou soupeřku Danute Domikaityteovou rychle položila na lopatky. V osmifinále pak pětadvacetiletá česká reprezentantka nestačila na Došovou, která je olympijskou vítězkou z Ria de Janeiro 2016.

Předloňská mistryně světa Došová však ve čtvrtfinále podlehla Tamyře Mariamě Mensahové z USA. Hanzlíčková by se do oprav dostala v případě, že by Japonka postoupila až do finále.

Účastnice olympijských her v Riu Hanzlíčková byla na šampionátu v Nur-Sultanu poslední českou zástupkyní. O nejlepší výsledek se postaral čtvrtfinálovou účastí Artur Omarov, osmý mezi řecko-římskými zápasníky do 97 kg. V kazašské metropoli se bojovalo také o olympiádu, letenky do Tokia si zajistili zápasníci a volnostylařky do pátého místa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme