Guardiola má starosti s obranou. Jaké má možnosti?

Guardiola má starosti s obranou. Jaké má možnosti?

Manchester City má problémy. Celá řada defenzivních hráčů je totiž na marodce a manažer klubu Pep Guardiola musíš řešit, jakým způsobem obranný val poskládá. Výrazně větší vytížení, než ve které před začátkem sezony doufali, se nyní dostává i duu Nicolas Otamendi - Fernandinho. Ale…

Oba dva už zdaleka nepatří mezi nejmladší a nemohou tak logicky zvládnout plnou zápasovou zátěž, jako jejich spoluhráči. Ve středečním utkání Ligy mistrů na půdě Šachtaru Doněck byli oba v základní sestavě a pomohli k výhře 3:0, když se trefili Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan a Gabriel Jesus.

V útoku potíže nejsou, v obraně ano. Mimo hru jsou totiž zranění Aymeric Laporte i John Stones, kteří by jinak hráli v základní sestavě. Prvně jmenovaný bude na marodce kvůli vážnému poranění kolene šest měsíců, druhý pak se svalovým problémem šest týdnů.

Otamendi je v tuto chvíli jediným zdravým čistokrevným stoperem na Etihad Stadium a vedle něj provizorně naskakuje povoláním defenzivní záložník Fernandinho. Ten ještě před pár lety patřil jednoznačně do základu, ale ve čtyřiatřiceti letech už toho tolik neodehraje.

Na stopera se tak chtě nechtě budou muset provizorně přesunout i další borci. Už nyní se mluví o Rodrim a Kylu Walkerovi. „Nemám pochyb o tom, že to zvládnou. Nicovi je 31, Fernandinhovi 34. Do úvahy přichází i osmnáctiletý Eric Garcia. Uvidíme, jak to v příštích třech měsících bude vypadat,“ prozradil Guardiola.