Tenistka Muchová v Soulu porazila Honovou a je v semifinále. Má šanci na první titul z turnaje WTA

Tenistka Karolína Muchová v Soulu dál živí naději na premiérový titul z turnaje WTA. Australanku Priscillu Honovou porazila 6:3, 6:3 a podruhé v kariéře postoupila do semifinále. Letos v květnu v Praze si třiadvacetiletá Muchová zahrála o titul. O vyrovnání svého maxima bude v sobotu usilovat proti čínské tenistce Wang Ja-fan.

Soul (Aktualizováno: 8:17 20. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Rodačka z Olomouce je ve světovém žebříčku na 45. místě a v korejské metropoli Soulu je třetí nasazená. Roli favoritky proti Honové, jež prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, bez problémů splnila za hodinu a 22 minut.

Tenistka Muchová porazila kvalifikantku Babosovou. Bude tak podruhé bojovat o semifinále v Soulu

Číst článek

V prvním setu Muchové stačil jeden brejk v šestém gamu, ve druhé sadě sebrala soupeřce podání dvakrát. Sama odvrátila všech osm brejkbolů a na tvrdém povrchu si letos připsala 21. vítězství při sedmi porážkách.

O dva roky mladší Honové vrátila Muchová dva roky starou porážku právě z korejské metropole. Se svou další soupeřkou Wang Ja-fan se utká poprvé. Číňanka v březnu vybojovala první titul v Acapulcu, kde se hrálo rovněž na tvrdém povrchu.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Muchová (3-ČR) - Honová (Austr.) 6:3, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme