Zastupitelé Mostu zřídili výbor pro mapování a eliminaci negativních sociálních jevů
Primátor Mostu Jan Paparega. Foto: město Most
Most

Most - Zastupitelstvo města Mostu ve čtvrtek 19. září zřídilo na svém jednání nový výbor pro mapování a eliminaci negativních sociálních jevů s účinností od 1. října letošního roku. Zřízení výboru je výsledkem politické dohody napříč celým politickým spektrem.

Doplní tak dva výbory, které město musí mít ze zákona – finanční a kontrolní. Nový výbor je zřízen pro funkční období 2018 – 2022 s počtem sedmi členů. Výbor bude provádět analytickou činnost v oblasti sociální politiky města a výskytu negativních jevů v sociálně vyloučených lokalitách.

„Chceme zamezit zneužívání sociálního systému a výskytu negativních jevů na území města Most ve vztahu k jejich eliminaci. Dávky by měli dostávat jen lidé, kteří je skutečně potřebují. Vnímám zřízení výboru pro naše město jako naprosto nezbytné. Hlavní náplní výboru budou podněty od občanů města Mostu a zastupitelů. Výbor bude spolupracovat v oblasti sociální politiky s Městskou policií Most, Policií ČR a Úřadem práce České republiky,“ vysvětluje primátor města Mostu Jan Paparega.

Předsedou nově vzniklého výboru se stal radní Ing. Bc. Jiří Nedvěd. Dalšími členy výboru jsou náměstkyně primátora Ing. Markéta Stará a zastupitelé Bc. Patricie Prokešová, Radek Belej, MUDr. Roman Houska, Mgr. Jan Hrubeš a Ing. Irena Čapková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru