Brichta přišel v minulosti o tři byty v Praze. S manželkou, Polkou Joannou (37) se přestěhoval ze Žižkova do Libně, kde žijí společně v nájmu. „Partička dobráčků mě kdysi obrala. Přišel jsem o všechno. Jsem vlastně bezdomovec,“ říká.

Všechny finanční problémy Brichty údajně začaly tím, že před lety vydával rockový časopis, jenže ten se neprodával. „Finančně to bylo docela tragické. Místo toho, abych vyhlásil bankrot, všechny dluhy jsem sám poplatil,“ objasnil nyní v pořadu Limuzína s Mírou Hejdou Aleš s tím, že si bohužel vypůjčil.

„Člověk, od kterého jsem si na to půjčil peníze, měl vychytralého právníka. Musel jsem mu napsat, že dávám k dispozici do zástavy svůj pražský byt. Pak na mě ještě hodili exekuci. Prodal jsem tehdy nakonec všechny tři byty a přišel jsem tak zhruba o patnáct milionů korun,“ líčí zpěvák.

Stěžuje si, že zrovna v té době se navíc přestaly prodávat hudební nosiče. „Hudba se začala krást a stahovat na internetu. Tím pádem jsem přišel o velkou část příjmů. V té době jsem provozoval ještě bar. Bohužel přišly povodně a i bar spláchla voda. Všechno to šlo do háje najednou,“ nechápe ani po letech, jak ho osud nešetřil.

„Doteď jsem se z toho nezmátořil, takže bydlím v nájmu,“ vysvětloval, a dokonce všechna svá trápení zhodnotil následovně: „Partička dobráčků mě kdysi obrala. Přišel jsem o všechno. Jsem vlastně bezdomovec!“

Důležité pro něj ale je, že kromě svých dlouholetých potíží se zrakem (v 16 letech přišel o jedno oko - pozn.red.), je na tom zdravotně dobře. Navíc má velkou oporu v manželce. „Johanka se o mě výborně stará. Bez ní bych byl ztracen. Doprovází mě všude a usnadňuje mi žití,“ dodal radostně muzikant, který si o 23 let mladší Polku Joannu vzal v roce 2016.

VIDEO: Vrávorající Aleš Brichta o ztrátě zraku a dětech: Moje žena je nesnáší

Video
Video se připravuje ...

Vrávorající Aleš Brichta o ztrátě zraku a dětech: Moje žena je nesnáší Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
39 fotografií