Děti v Otrokovicích během získaly 24 tisíc na kola pro africké děti

OTROKOVICE – Skoro 24 tisíc korun získaly děti v Otrokovicích při charitativním nesoutěžním běhu pro Gambii. Jeho výtěžek půjde společnosti Kola pro Afriku, která dodává kola africkým dětem na cestu do školy, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Běh se v týdnu uskutečnil v Otrokovicích už podruhé v rámci Evropského týdne mobility. „Jeden okruh měřil 1250 metrů a na trať se vydalo 99 běžců, aby podpořili děti v Africe při jejich cestě za vzděláním,“ uvedl učitel tělocviku ze ZŠ Mánesova v Otrokovicích Vlastimil Bukovjan.

Akce měla nasmlouvané sponzory, kteří se zavázali, že po absolvování kola dají předem určenou částku. „Děti tak měly jedinečnou možnost pro někoho v Africe běže. Konečná suma pouze vyběhaných peněz činila 23 603 korun,“ poznamenal Bukovjan.

Podle něj 99 účastníků uběhlo 347 kol. „Naběhali tak úctyhodných 434 kilometrů,“ dodal Bukovjan. „Velké poděkování patří Mánesově škole, která se ujala pořadatelství této akce společně s městem,“ doplnila Stehlíková.

Společnost Kola pro Afriku sbírá od lidí stará kola, která jsou však v použitelném stavu. Její členové se je pak snaží jejich stav ještě vyladit případně je opravit. Potom je přesouvají do Afriky, kde je rozdávají dětem, aby mohly snáze zdolat cestu do školy, která má mnohdy několik kilometrů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x