Vrátí se Hamilton v Singapuru zpět na vrchol? ‚Městský okruh by měl svědčit Red Bullu,‘ říká expert

Seriál formule 1 se z Evropy přesunul do Asie, v neděli se pojede Velká cena Singapuru. Favority nočního závodu na městském okruhu by měly být stáje Mercedes a Red Bull.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen

Max Verstappen | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Poslední dva závody v Itálii a Belgii sice vyhrálo Ferrari, ale pomalý singapurský okruh plný zatáček by italské stáji sedět neměl. Naopak o stupně vítězů by mohl bojovat Redbull, který se ve Spa a v Monze spíše trápil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vrátí se Hamilton v Singapuru zpět na vrchol? ‚Městský okruh by měl svědčit Red Bullu,‘ říká expert

„Bylo to dáno spíš charakteristikou těch okruhů. Naopak Singapur je městský okruh, který by měl Red Bullu svědčit, takže si myslím, že minimálně Max Verstappen zamíchá kartami v popředí,“ myslí si závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

K favoritům bude v Singapuru patřit hlavně Mercedes, konkrétně Lewis Hamilton. Ten má za sebou nejdelší období bez vítězství v sezoně, nicméně o jeho dominanci svědčí fakt, že šlo pouze o dva závody. Noční podnik na okruhu v Marina Bay ale vyhrál v minulosti už čtyřikrát.

Závodnice Jílková bojuje o místo v prestižní sérii W Series, myslí i na formuli 1

Číst článek

„Hamilton navíc přiznal, že třeba v Monze nebyl vůči Charlesi Leclercovi úplně tvrdý a že to hodlá změnit. I to by mu mohlo pomoct, aby se opět radoval z vítězství,“ naráží Jakub Knoll na situaci z italské Monzy, kde britský pilot neúspěšně bojoval s jezdcem Ferrari Charlesem Leclercem. Sám Hamilton se ale v Singapuru za favorita nepovažuje.

„Red Bully jsou tady v posledních letech velmi rychlé, takže očekávám, že tomu tak bude i letos. Nevím, co očekávat od Ferrari, které zas dominovalo v posledních dvou závodech. Nám se tady v minulosti tolik nedařilo, ale z dané situace jsme vždy dokázali vytěžit slušné výsledky,“ prohlásil pětinásobný světový šampion a průběžný lídr klasifikace, který v Singapuru může získat rekordní páté vítězství. Nedělní závod začne ve 14.10.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme