Sparta doma špatně nehraje, poukazuje Škoda. Jednou z možností, jak ji porazit, podle něj budou...

Sparta doma špatně nehraje, poukazuje Škoda. Jednou z možností, jak ji porazit, podle něj budou...
OBSAHUJE VIDEO

Sešívaný kapitán s jednadvacítkou na zádech Milan Škoda si momentální slávistické série se Spartou váží. Byl ostatně jedním ze čtyř hráčů soudobého kádru, který poslední prohru z března 2016 zažili. Kromě něj jde o Jana Bořila, Josefa Hušbauera a Tomáše Součka.

Třiatřicetiletý útočník doufá se v neděli v letenské Generali aréně nynější šňůra neporazitelnosti natáhne již na devět utkání. "Je skvělé, že jsme v derby takovou dobu neprohráli, že si držíme tuhle sérii. Víme to, vnímáme to, že se nám teď daří. Jdeme do zápasu s pokorou, ale se sebevědomím. Věříme si. Věřím, že sérii dokážeme i teď na Spartě prodloužit," pronesl svěřenec chváleného kouče Jindřicha Trpišovského.

Jeho vršovický chlebodárce jde do války o Prahu s luxusním devítibodovým náskokem na Spartu. "Určitě jsem nečekal, že Sparta v prvních devíti kolech poztrácí tolik bodů. Náskok je větší, ale nekoukáme vyloženě na to, o kolik vedeme. Potřebujeme prostě zvládnout další zápas a připsat si další tři body. Říká se, že derby favorita nemá. Je to prostě úplně jiný zápas než ty ostatní," připomněl známou a xkrát omílanou skutečnost ofenzivní kolega Tecla, Olayinky, Van Burena a spol.

Poslední tři střety slavných "S" proběhly na Sinobo Stadium. "Je to rozdíl hrát derby doma a venku. Sparta doma špatně nehraje, v domácím prostředí je asi její největší síla. I když tam třeba nějaký zápas nezvládli, jsou tam silní, na derby se umí připravit. To domácí prostředí asi pro ně bude velká pomoc," doplnil bývalý hráč Bohemians 1905.

A co by mohla být největší zbraň nedělních hostů? Nepochybně standardní situace, vždyť například Tomáš Souček si ve čtyřech posledních derby připsal hned pět branek. "Standardky jsou velká zbraň na každého soupeře. Může to rozhodnout zápas, takže i tohle bude jedna z možností, jak Spartu porazit," uzavřel starší bratr aktuálně nejlepšího střelce Příbrami Michala Škody, jenž odehrál v této sezoně Fortuna:ligy 155 minut čistého času a na své konto si připsal jednu trefu.