Za každého plyšáka dáme 100 korun nadaci, reaguje Tvrdík na akci fanoušků Sparty proti ‚zrádcům‘

Členové vedení fotbalové Slavie vyzvali fanoušky, aby se před nedělním pražským derby na Spartě přidali k akci s vhazováním plyšáků na trávník. Příznivci domácího týmu plánují před výkopem šlágru 10. ligového kola zasypat plyšovými krysami, hady a prasaty hráče hostí, kteří v minulosti působili na Letné. Slavia podle její šéfa Jaroslava Tvrdíka přispěje za každého plyšáka na hrací ploše stokorunou na nadaci.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík | Foto: Barbora Reichová | Zdroj: CNC / Profimedia

Rumunský reprezentant ještě do zimy hrál za Spartu, které dokonce dělal i kapitána. V minulosti prohlásil, že letenský klub neopustí, dokud s ním nezíská trofej. Po krátkém angažmá v Saúdské Arábii ale v létě přišel jako nejdražší posila Slavie.

Pokuta i zákaz vstupu na stadion. Fotbalové kluby fanoušky za výtržnosti téměř netrestají

Číst článek

Sparťanští fanoušci mu proto připravují nepřátelské přijetí a spadeno mají i na další bývalé letenské hráče v červenobílém dresu. Vedle akce s názvem „Krysa pro krysu“, která se má uskutečnit po nástupu týmů na trávník, aby kvůli vhazování plyšáků nedošlo k přerušení utkání, chystají příznivci i transparenty a chorea. Podle fanouškovského webu spartaforever.cz budou na stadion plyšáci o standardních rozměrech bez problémů moci.

Vedle Stanciua mají ve slávistickém kádru letenskou minulost i Josef Hušbauer, David Hovorka a Ondřej Kúdela a kouč Jindřich Trpišovský v začátcích kariéry vedl na Spartě mládež.

Červenobílí ale z nepřátelské kulisy nemají strach a jejich šéf Tvrdík si dokonce do rivala rýpl. „Jsme si vědomi toho, že dlužíme Spartě za vynikající hráče, které nám přenechala. Proto za každého plyšáka na ploše dáme 100 korun na účet nadace Donor (transplantační jednotka léčby leukémie dětí FN Motol),“ uvedl Tvrdík na sociální síti. V dalším příspěvku pak uveřejnil několik fotek s Hovorkou a uvedl, že k derby trocha emocí patří.

Oporou a navíc na neobvyklém postu. Obránce Slavie Zelený nastoupil na Interu jako střední záložník

Číst článek

„Prosíme fanoušky Slavie, aby se přidali k akci ‚Plyšáci do Motola‘. Čím více plyšáků, tím více na pomoc nemocným dětem. To jediné má smysl,“ doplnil místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka.

K akci se přidalo také slávistické vedení. Každý ze sedmi členů představenstva přispěl částkou 5000 korun, na nadaci tak odešlo 35 000 korun, uvedl Tvrdík. Slavia dokonce k akci vytvořila i vlastní tričko s plyšovým medvědem se sešívaným srdcem a nápisem „Plyšáci do Motola“.

Vhazování předmětů se zvířecími motivy směrem k hráčům velkého rivala není ničím neobvyklým. Předloni například musel dánský klub Bröndby po městském derby s FC Kodaň zaplatit v přepočtu půl milionu korun za to, že fanoušci vhodili na soupeřova hráče tři mrtvé krysy. V roce 2002 zase u portugalské legendy Luíse Figa při utkání přistála prasečí hlava, kterou k němu nasměrovali příznivci Barcelony za přestup do Realu Madrid. Gerard Piqué se v roce 2016 něčeho podobného nedočkal, protože barcelonské derby s Espaňolem proseděl na lavičce.

7 clenu predstavenstva Slavie, kazdy dal 5.000, na Donor odeslo 35.000 Kc.

14:06 – 20. 09. 2019

11 471

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme