Premier League - souhrn 6. kola

20.09.2019, 22:56, aktualizováno 22.09.2019, 19:27
Komentáře a souhrny
Liverpool vyhrál rovněž nad Chelsea a stále neztratil ani jeden bod. Manchester City si s chutí zatrénoval proti Watfordu, londýnskému soupeři nasázel osm gólů a znovu ukázal svou sílu. Tottenham v Leicesteru vedl, o náskok ovšem přišel a nakonec podlehl 1:2. Manchester United jede s prázdnou z půdy West Hamu, Arsenal otočil duel s Aston Villou...

Arsenal FC - Aston Villa 3:2

22.09.2019 17:30

Góly: 59. Nicolas Pépé (pen.), 81. Calum Chambers, 84. Pierre-Emerick Aubameyang - 20. John McGinn, 60. Wesley Moraes

Papírově snadné utkání proti nováčkovi z pásma sestupu si sice Arsenal zkomplikoval, jak jen mohl, ale i tak nakonec potvrdil roli favorita a vydřel doma proti Aston Ville vítězství 3:2. Kanonýři přitom více než poločas odehráli v deseti po vyloučení Maitlanda-Nilese a dvakrát prohrávali, ovšem v závěrečné desetiminutovce góly Chamberse a Aubameyanga dramaticky strhli bláznivý duel na svou stranu.

Unai Emery po úspěšném vystoupení v Evropské lize dopřál ligový debut Bukayovi Sakovi a tohoto rozhodnutí litovat rozhodně nemusel, neboť osmnáctiletý křídelník patřil v první půli k vůbec nejlepším hráčům Arsenalu na hřišti. K tomu je však nutno dodat, že laťka byla v tomto ohledu pro Saku nastavena velmi nízko, neboť Kanonýři se trápili stejně jako v minulém kole s Watfordem. Aston Villa nemohoucnosti soupeře využila dokonale ve dvacáté minutě, kdy El-Ghaziho centr propadl k nabíhajícímu McGinnovi, jenž šikovně míč usměrnil přesně k tyči mimo dosah bezmocného Lena.

Ani inkasovaný gól však domácí tým neprobral a v závěru poločasu bylo pro Emeryho tým ještě hůře. Ainsley Maitland-Niles totiž za nepřehlednou srážku se soupeřem uviděl od sudího Mosse druhou žlutou kartu a poslal tak Arsenal do deseti. V poločase tuto nepříjemnost odnesl právě zmiňovaný Saka, jenž uvolnil své místo na hřišti Callumu Chambersovi.

Po změně stran již Arsenal předvedl o poznání bojovnější výkon, a dokonce se mu na přelomu hodiny hry podařilo srovnat. Výpad Mattea Guendouziho zastavil Engels jen nešikovným zákrokem, navíc ve vlastní šestnáctce, a Nicolas Pepe ranou do středu brány vsítil svůj první gól v novém dresu od letního příchodu z Lille.

Nadšení tribun Emirates Stadium však mělo jepičí život. Pouhou minutu a půl nato totiž Jack Grealish vybojoval míč na polovině hřiště, namířil si to střemhlav kupředu a přízemním centrem prostrčil míč k Wesleymu, jenž předskočil Davida Luize a na přední tyči jemně tečoval míč do sítě.

V tu chvíli se zdálo, že se Villans podařilo utnout zmrtvýchvstání Arsenalu hned v zárodku a podruhé získané vedení si již proti demoralizovanému soupeři pohlídají, ovšem Kanonýři ze sebe právě v tu chvíli vytáhli to nejlepší. Nejprve aktivní Guendouzi přinutil brankáře Heatona, aby špičkami prstů vytěsnil jeho tvrdou ránu na tyč, a poté domácí i díky nasazení dvou hladových středopolařů Willocka s Torreirou ovládli střed hřiště, sbírání odražených míčů a defenziva Aston Villy najednou byla pod konstantním tlakem.

Když už se po neproměněných šancích Aubameyanga, Luize, Torreiry či Pepeho zdálo, že navzdory vší energii a lepšímu výkonu Arsenal přece jen ostrouhá, přispěchal na pomoc ojedinělý střelec Callum Chambers. Anglický univerzál si na zadní tyči zaběhl na centr Guendouziho, a když jeho pobídku Aubameyangovi zablokovala obrana Villans, Chambers se zmocnil odraženého míče a ladně jej z úhlu umístil nechytatelně pod břevno.

I tentokráte fanoušci Arsenalu po vyrovnávacím gólu nemuseli na další zásah čekat déle než pár minut, ovšem na rozdíl od situace z 60. minuty mohli vypuknout v euforický jásot. Piérre-Emerick Aubameyang si totiž vybojoval na Engelsovi výhodu přímého kopu ze skvělé pozice těsně před šestnáctkou a nabídnutou příležitost beze zbytku využil skrytou ranou okolo hráčské zdi, kterou Heaton vůbec neviděl a mohl jen přihlížet, jak míč mizí za jeho zády.

Emirates Stadium v tu chvíli bouřilo nadšením, ale pořád ještě spolu s dlouhým nastavením zbývalo do konečného hvizdu jedenáct minut a nebyl by to Arsenal, aby ještě nedošlo na další drama. Asi nejblíže měli hosté ke srovnání při výtečné střele Hourihanea, kterou ramenem zablokoval Sokratis a hráči Villans se u neoblomného Mosse jen marně dožadovali odpískání pokutového kopu. Bláznivé utkání tak skončilo vítězstvím Arsenalu 3:2, díky čemuž Kanonýři poskočili s jedenácti body na čtvrté místo, zatímco Aston Villa zůstává osmnáctá.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Liverpool FC 1:2

22.09.2019 17:30

Góly: 71. N'Golo Kanté - 14. Trent Alexander-Arnold, 30. Roberto Firmino

Fotbalisté Liverpoolu jsou i nadále jediným stoprocentním týmem anglické Premier League. Ve šlágru šestého kola zvládli náročný duel na půdě Chelsea, a to díky poměrně brzkým gólům Alexandera-Arnolda a Firmina. Po pauze snižoval Kanté.

Blues nastoupili do zápasu oproti minulému kolu proti Wolves bez zraněného Rüdigera, na jehož úkor startoval ve středu zálohy vyléčený Kanté. Emerson v základu odstartoval místo Alonsa, v útočné trojici nastoupil i Mount. Hosté udělali oproti předchozímu víkendu dvě změny, Henderson zastoupil Oxladea-Chamberlaina, Firmino zase Origiho.

Reds se dostali do vedení po necelé čtvrthodině. Stál za tím velmi chytře rozehraný přímý kop. Salah namísto střely patičkou posunul míč na Trenta Alexandera-Arnolda, který z první vypálil nechytatelně k tyči.

O deset minut později mohli domácí srovnat. Abraham si dobře naběhl na přihrávku za obranu, tváří v tvář Adriánovi ale neuspěl. Lépe už dopadl Azpilicueta, který dostal míč do brány po pohledné a trochu šťastné kombinaci. Jenže videorozhodčí gól přezkoumal a dospěl k závěru, že o pár sekund dříve Mount dostal přihrávku do ofsajdu.

Namísto toho udeřila Kloppova družina - a opět to bylo z nakrátko rozehrané standardky. Po ní odcentroval na malé vápno Robertson, míč si našel Roberto Firmino a zcela osamocen jej hlavou trknul za Kepova záda.

Ve druhé půli měla více ze hry Chelsea. Když byla odehrána necelá hodina hry, pálil po skrumáži z rohového kopu N'Golo Kanté mimo. O pár okamžiků později se už Kanté dočkal. Přebral míč ve střední vzdálenosti, úplně nerušen si jej navedl na střed a pravačkou k tyči bravurně zakončil.

Blues se v závěru snažili vyrovnat. Asi nejblíže tomu byl Batshuayi, jenž si naskočil na úrovní penaltu na Alonsův centr, hlavičkoval však těsně vedle. Alonso centroval i o chvíli později na Mounta, ten pro změnu bránu přestřelil. Liverpool tak těsným rozdílem zvítězil a drží v tabulce vedení o pět bodů před Manchesterem City.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers 1:1

22.09.2019 15:00

Góly: 46. Leander Dendoncker (vl.) - 90+5. Diogo Jota

Infarktový závěr přinesl duel mezi Crystal Palace a Wolverhamptonem. Domácí dlouho vedli a zdálo se, že dovedou zápas do zdárného konce. Jenže hosté vyrovnali v podstatě z poslední akce utkání. Vlci tak nadále čekají na první výhru v sezóně.

V základní jedenáctce Eagles přenechal Towsend místo McArthurovi, jinak domácí nastoupili ve stejném složení jako před týdnem na Tottenhamu. Sestava Wolves doznala dvou změn. Boly v obraně nahradil Valleja a místo Nevese nastoupil Doherty.

Úvodní pasáže zápasu oku diváka příliš nelahodily. Do šancí se nedostával ani jeden celek a místo kombinace byly k vidění spíš dlouhé, neúčelné nákopy. Až ve 28. minutě nacentroval Jiménez na Dohertyho, jehož hlavičku famózně vytáhl Guaita. O deset minut později si gólman Crystal Palace poradil s pokusem Dioga Joty doprostřed brány. Také další šanci si připsali Wolves. Ve 40. minutě se Doherty natahoval po dalším nebezpečném centru, míč však těsně minul a Guaita tak balón opět lapil.

Téměř okamžitě po změně stran však zasáhla Vlky studená sprcha. Eagles rozjeli útočnou akci, míč se nakonec dostal před pokutové území, kde se do něj opřel Ward a s pomocí nešťastné teče Dendonckera překonal brankáře hostů Patrícia - 1:0. Inkasovaná branka Wolverhampton dost zaskočila, dlouho se nezmohl na pořádnou odpověď. Navíc v 73. minutě se hloupě nechal vyloučit Saïss a Wolves dohrávali utkání v deseti.

Přesilovku mohli orli využít za pět minut. Střídají Benteke se dostal až do šestnáctky, kde jej však vychytal Patrício. Už se zdálo, že domácí si výhru pohlídají. V nastavení mohl druhý gól Palace přidat Schlupp, jenže v tutovce napálil Patrícia. A tak Wolves dostali ještě jednu šanci na bodový zisk, kterou stoprocentně využili. Centr Traorého minul bránící Ward, balón tak propadl k Jotovi, který zblízka zařídil dělbu bodů.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester United 2:0

22.09.2019 15:00

Góly: 44. Andrij Jarmolenko, 84. Aaron Cresswell

West Ham překvapil Manchester United a po výhře 2:0 se dostal na páté místo v tabulce. Domácí skórovali pokaždé na konci obou poločasů, přesně se trefili Jarmolenko s Cresswellem. Hosté toho směrem dopředu moc nepředvedli a vcelku po zásluze odjeli z Londýna s prázdnou.

Manažer kladivářů Pellegrini udělal v sestavě svého celku dvě změny. Masuaku uvolnil na levém kraji obrany místo pro Cresswella a Fornals v záloze zacelil místo po absentujícím Lanzinim. Rudí ďáblové ve čtvrtek porazili v Evropské lize Astanu a jejich lodivod Solskjaer obměnil téměř celou jedenáctku. V základu zůstali pouze záložník Matić s útočníkem Rashfordem. V jedenáctce nechyběli ani další opory, jako brankář De Gea, obránci Lindelöf s Maguirem či tvůrce hy Mata.

Začátek duelu přinesl především řadu nepřesností na obou stranách. Až v patnácté minutě se k první střele dostal Matić, našel však pouze náruč gólmana Hammers Fabiańskiho. Úspěšný se svým pokusem nebyl ani Jarmolenko o šest minut později. Ve 36. minutě rozehráli domácí standardní situaci, po které skončil volej Noblea v rukavicích De Gey. West Ham při konci poločasu převzal iniciativu a nakonec se dočkal úvodní branky. Pěknou akci po Nobleovi a Andersonovi zakončil přesnou přízemní střelou Jarmolenko.

Zatímco v úvodu zápasu se dlouho čekalo na větší vzrušení, druhý poločas přinesl velkou šanci již čtyři minuty po svém začátku. Pereira našel v pokutovém území Matu, na kterého zívala prázdná brána, jenže španělský fotbalista nedokázal ve skluzu usměrnit míč do sítě. Poté McTominay přišel s nepřesnou střelou a obdobně si počínal též Haller na druhé straně. Mnohem lépe mířil v 62. minutě Anderson, De Gea byl ale připraven.

Ani Fabiański nechtěl zůstat pozadu. V 67. minutě nejprve kryl ránu McTominaye z úhlu, po následném rohovém kopu se zaskvěl proti Maguierovi, jenž střílel z hranice malého vápna. Pak zase přišly chvíle Aarona Cresswella. V 77. minutě se levý bek West Hamu z přímého kopu ještě zastřeloval, o sedm minut později již ale střílel přesně do šibenice a přidal druhý zásah Hammers.

United už se ve zbývajících minutách nezmohli na odpověď. James v 86. minutě střílel pouze do boční sítě, jinak si hosté velkou šanci nevypracovali. Rudí ďáblové tak museli skousnout druhou porážku v sezóně.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Brighton & Hove Albion 0:0

21.09.2019 18:30

Góly: -

Šancí málo nebylo, přesto diváci sledující souboj Newcastlu z Brightonem, týmů ze spodních pater tabulky, gól neviděli. V pořadí soutěže se tak oba celky pohybují těsně nad propastí, náskok Seagulls je dvoubodový, Magpies ještě o bod tenčí.

Do první příležitosti se dostal v deváté minutě Maupay, na Dúbravku si však z úhlu nepřišel. Skórovat mohli hosté i o pár minut později, Lascelles si totiž míč přizvedl na břevno vlastní brány. Domácí se osmělili až po čtvrtině zápasu, po letmé kombinaci ovšem Almirón napálil jen Ryana.

Seagulls nadále měli více ze hry, Manquillo však na poslední chvíli zblokoval Maupayovu střelu, hezky za obranu si zase naběhl Montoya, jenže Mooyovi se následná střela vůbec nepovedla. Na opačném konci hřiště si na roh dobře naskočil Joelinton, prostor mezi třemi tyčemi ale ani on netrefil.

Hra se zase přesunula před Dúbravku, který dokonce musel míč lovit ze sítě, naštěstí pro něj a jeho spoluhráče byl hlavičkující Alzate v jasném ofsajdu. Hned po pauze zase zahrozily domácí Straky. Po Almirónově centru si Joelinton počkal na Atsua a poslal mu přihrávku, zakončující hráč ale mířil vedle.

Dúbravka byl překonán dvacet minut před koncem podruhé. Ani tentokrát ovšem smutnit nemusel, neboť poté, co jej Connolly přehodil, vykopl míč z brankové čáry Schär. Slovenský gólman poté vyběhl proti Alzatemu, který se kýžené penalty nedočkal. V závěru na něj ještě pálil Bissouma, ani ten neuspěl a utkání tudíž skončilo nerozhodně.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Norwich City 2:0

21.09.2019 16:00

Góly: 10. Chris Wood, 14. Chris Wood

Ani euforie z fantastického triumfu nad Manchesterem City nepomohla Norwichi k udržení vítězného trendu proti Burnley. Canaries na Turf Moor vůbec nezachytili vstup do utkání, již po úvodní čtvrthodině prohrávali o dvě branky a prohrou 0:2 tak pokračují v trápení na hřištích soupeřů. Hlavním strůjcem výhry domácího týmu byl Chris Wood jakožto autor obou branek.

Zatímco Norwich spadl na patnácté místo jen těsně nad sestupové vody, Burnley si připsalo druhou výhru sezony a poskočilo na sedmou příčku. Přesto je rozdíl mezi oběma týmy na začátku sezony stále jen dvoubodový.

Po strhujícím triumfu 3:2 nad obhájcem titulu čekal tým Daniela Farkeho krutý návrat do reality. Celé utkání na Turf Moor se přitom mohlo odvíjet úplně jinak, kdyby Teemu Pukki proměnil svůj nečekaný samostatný únik po zaváhání Tarkowského, jenže Nick Pope proti finskému forvardovi vytáhl skvělý zákrok špičkou kopačky a má tak na výhře svého týmu lví podíl.

Jen pár minut nato totiž došlo k průlomu skóre na druhé straně. Skvěle zakroucený rohový kop Westwooda našel přesně hlavu Chrise Wooda a australský forvard si připsal první zásah sezony. O čtyři minuty později pak bylo pro Canaries ještě hůře, neboť Wood se prosadil i podruhé, tentokráte z centru Dwighta McNeila.

Hosté se sice dokázali oklepat a měli ještě do přestávky na dosah snížení prostřednictvím Moritze Leitnera, který naskočil do hry místo zraněného Tetteyho, jenže jeho tečovaná rána k úlevě jen přihlížejícího Popea zamířila pouze do tyče. Anglickému brankáři pak na sklonku první půle pomohl proti nebezpečné ráně Buendíi Ben Mee a poločasový dvoubrankový náskok následně Clarets bezpečně udrželi i po změně stran.

Domácí naopak měli blízko k ještě většímu navýšení skóre, když se po skvělé kombinaci Barnese s Woodem dostal do zakončení první jmenovaný, ale zakroutil svou ránu těsně vedle tyče, a Wood následně pohrdl šancí na hattrick, když nepřesnou ránu namířil přímo do náruče připraveného Tima Krula. Když pak v závěru zapadla Leitnerova střela zpoza šestnáctky těsně vedle vzdálenější tyče, skončilo utkání výhrou Burnley 2:0.

Více informací k zápasu

Everton FC - Sheffield United 0:2

21.09.2019 16:00

Góly: 40. Yerry Mina (vl.), 79. Lys Mousset

V novém ročníku Premier League není o překvapivé výsledky nouze a celou řadu z nich mají na svědomí ligoví nováčci. Zatímco Norwich si zvládl vyšlápnout na samotného mistra Manchester City, Sheffield United již dříve získal bod ze stadionu favorizované Chelsea a nyní na půdě Evertonu dokonce ukořistil rovnou všechny tři. Žiletky v Goodison Parku podaly soustředěný výkon a díky vlastenci Yerryho Miny a zásahu střídajícího Mousseta zvítězily 2:0.

United se tak posunuli na osmé místo v tabulce a opět prodloužili svou výtečnou venkovní sérii bez porážky na dvanáct utkání v řadě. To Everton naopak čeká řádné zpytování svědomí, neboť sobotní nezdar byl již třetí prohrou z posledních čtyř kol, a to po Aston Ville již letos podruhé podlehl právě nováčkovi. Marco Silva tak bude muset svůj tým urychleně vytáhnout ze čtrnácté příčky vzhůru, nebo jej může ve funkci manažera liverpoolského klubu čekat předčasný konec.

Přestože měli domácí v první půli územní převahu a připsali si i více střeleckých pokusů, jejich finální fáze opakovaně pokulhávala a brankář Dean Henderson se zprvu žádného většího ohrožení nedočkal. Schneiderlinovu slibnou možnost zastavil včasným blokem Fleck, přízemní rána Digneho nebyla dost důrazná ani přesná a Richarlison pro změnu pálil vedle. To hosté byli o poznání efektivnější a skórovali hned ze své první standardní situace. Pět minut před odchodem do kabin poslal Norwood míč na hlavu Robinsona, jenž tím vytvořil na vyběhnuvšího Jordana Pickforda dostatečný tlak na to, aby se v houštině těl míč odrazil od nezorientovaného Miny do vlastní branky.

Silva hned deset minut po přestávce na nepříznivý vývoj zareagoval dvojím střídáním a nasazení Iwobiho s Tosunem málem přineslo okamžitou vzpruhu v podobě vyrovnání, když se do dobré šance procpal Moise Kean, ale Henderson vytáhl kvalitní zákrok nohou. Hosté vzápětí sami sáhli ke střídání, když se na trávník podíval dlouholetý hráč Evertonu Phil Jagielka, který zkušeně přispěl k opětovnému vymazání soupeřovy ofenzivy.

O poklidné dohrání zápasu se pak jedenáct minut před koncem postaral střídající Lys Mousset. Někdejší hráč Bournemouthu využil špičkového pasu Lundstrama za evertonskou obranu a připsal si svůj první zásah v novém dresu.

Více informací k zápasu

Manchester City - Watford FC 8:0

21.09.2019 16:00

Góly: 1. David Silva, 7. Sergio Agüero (pen.), 12. Riyad Mahrez, 15. Bernardo Silva, 18. Nicolás Otamendi, 49. Bernardo Silva, 60. Bernardo Silva, 85. Kevin De Bruyne

Hodně těžko se muselo hráčům Watfordu odjíždět z Etihadu. Domácím Citizens totiž podlehli 8:0, přičemž hned pět gólů inkasovali v prvních osmnácti minutách. O kanonádu se hattrickem zasloužil Bernardo Silva, po gólu přidali jeho jmenovec David, Otamendi, Mahrez, Agüero a De Bruyne.

Do vedení se domácí dostali prakticky ihned po úvodním hvizdu sudího. Po krátké kombinaci se ujal míče u pravé postranní čáry De Bruyne, jenž poslal zdařilý centr na malé vápno. Tam nabíhal David Silva, jenž jednoduše a zcela sám uklidil míč do sítě. Hornets mohli brzy vyrovnat, Deulofeu si poradil s Otamendim, na Edersona však nevyzrál.

Namísto toho přišel druhý zářez Citizens. Mahrez byl v pokutovém území faulován Fosterem a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Sergio Agüero a mimo dosah gólmana proměnil. Následně bleděmodří znovu udeřili ze standardky. Riyad Mahrez rozehrával přímák těsně za vápnem. Jeho tečovaná střela zaplula na druhou stranu, než stál brankář a znamenala třetí branku týmu.

V patnácté minutě obrana hostí znovu trestuhodně zaspala. De Bruyne rozehrával rohový kop, který se ze skrumáže odrazil na malé vápno ke zcela osamocenému Bernardu Silvovi. Ten se k míči sklonil a hravě překonal Fostera. "Bůra" završil nedlouho po něm Nicolas Otamendi. Přímý kop byl rozehrán po zemi na Agüera, který podél brankové čáry našel argentinského stopera a ten si již s odkrytou klecí věděl rady.

V dalších třech šancích se objevil Agüero, poprvé ale loboval mimo, z těžké pozice poté trefil tyč. Těsně před koncem první půle jej pro změnu vychytal brankář, dorážející Bernardo mezi tři tyče nezamířil.

Trefa číslo šest tak přišla až po pauze. David Silva se s míčem ve vápně šikovně otočil a předložil jej Bernardu Silvovi. Portugalský šikula si ještě obehrál obránce a po zemi k tyči skóroval. Po hodině hry dokonce završil hattrick. De Bruyne jej z pravé strany našel na zadní tyči, Bernardo si míč ještě zpracoval a dostal jej za gólmanova záda.

Poslední slovo měl Kevin De Bruyne, který dostal na vápno přihrávku od Mahreze, navedl si balón na střed a nechytatelně pod víko zakončil. Citizens tak nadále drží v tabulce druhou příčku a stíhají Liverpool, zato Watford je poslední.

Více informací k zápasu

Leicester City - Tottenham Hotspur 2:1

21.09.2019 13:30

Góly: 69. Ricardo Pereira, 85. James Maddison - 29. Harry Kane

Sobotní předehrávka mezi Leicesterem a Tottenhamem slibovala atraktivní podívanou a té se také diváci plnohodnotně dočkali. V zápase plném zvratů a kontroverzních situací nakonec triumfovali domácí, kteří o výhře 2:1 rozhodli brankou Jamese Maddisona pět minut před koncem.

Spurs přitom zdánlivě měli zápas pod kontrolou, když Serge Aurier zvyšoval po úvodní trefě Harryho Kanea již na 2:0, jenže jeho gól nebyl po zásahu videorozhodčího uznán kvůli mimořádně těsnému postavení mimo hru Heung-Min Sona. Foxes této nečekané vzpruhy využili k okamžitému vyrovnání zásluhou Pereiry a vítězný obrat pak korunoval Maddison parádní ranou zdálky. Tottenham tak po zápasech s Arsenalem a Olympiakosem znovu prohospodařil průběžné vedení a prodloužil svou sérii venkovních ligových zápasů bez vítězství, která se táhne již od ledna.

Video hrálo v zápase na King’s Power Stadium velkou roli již v první půli, když pro změnu neuznalo trefu Wilfrieda Ndidiho, a to rovněž kvůli ofsajdu. Místo toho udeřilo na druhé straně, když se Harry Kane nenechal rozhodit ani tím, že jej postrčil Caglar Soyuncu, a navzdory stěží kontrolovanému pádu dokázal brilantně usměrnit míč mimo dosah Kaspera Schmeichela.

Po hodině hry se zdálo, že Spurs míří za vítězstvím, když se gólově ujala parádní dělovka Auriera, jenže Sonovo postavení na začátku gólové akce bylo dle videotechniky rozhodčích nedovolené, byť šlo v tomto případě o pouhé milimetry. Leicester po této kontroverzní chvilce ožil a sotva pět minut nato i vyrovnal, když Vardyho tečovaný centr skončil u Pereiry, jenž nekompromisně napálil míč do sítě.

Závěrečná dvacetiminutovka tak nabídla strhující podívanou se šancemi na obou stranách, ale ujala se z nich jediná. V 85. minutě napřáhl z dobrých třiadvaceti metrů James Maddison a tvrdou ranou přesně k tyči dokonal obrat domácích na 2:1 a přinejmenším dočasný posun Leicesteru na třetí místo v tabulce. Tým Mauricia Pochettina zůstává s osmi body pátý a v příštím kole se pokusí spravit si doma chuť proti Southamptonu.

Více informací k zápasu

Southampton FC - AFC Bournemouth 1:3

20.09.2019 21:00

Góly: 53. James Ward-Prowse (pen.) - 10. Nathan Aké, 35. Harry Wilson, 90+5. Callum Wilson

Bournemouth poprvé ve své krátké historii v Premier League vyhrál na hřišti Southamptonu. Hosté byli v pátečním utkání nesmírně efektivní a v sezoně již získali deset bodů, naopak domácí se trápili v koncovce a zůstávají na sedmi bodech.

Zraněného Djenepa nahradil v sestavě Saints navrátilec po trestu za červenou kartu Danso. Mezi jedenácti vyvolenými chyběl stoper Yoshida, naopak po vyléčení zranění se hned do základu Redmond. Manažer Cherries Howe učinil jedinou změnu, když místo Lewise Cooka nastoupil od začátku Lerma.

K prvnímu střeleckému projektilu se po sedmi minutách odhodlal domácí Ward-Prowse, jenže o značný kus minul svatyni soupeře. To hosté se radovali v podstatě z první vážnější akce. Aké si v desáté minutě naskočil na rohový kop a hlavičkou překonal Gunna - 0:1. Ještě lépe mohlo být Bournemouthu o čtvrt hodiny později. King se prosadil po přihrávce od Solankeho, jeho zásah ale rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal.

Ve 28. minutě pokračovalo zastřelování Ward-Prowse, jenž opět pálil na tribunu. A tak se za sedm minut znova prosadily Cherries. Billing nahrál v pokutovém území pod sebe Harry Wilsona, přízemní střelou dostal balón za Gunnova záda a hosté vedli o dvě branky.

Pět minut po změně stran vyslal další nepřesný pokus Ward-Prowse, tři minuty na to už ale Southampton snížil. Domácí dostali k dispozici pokutový kop, který Ward-Prowse zkušeně proměnil. Saints vycítili svou šanci. Redmond však v 57. minutě pálil vedle obdobně si za pět minut počínal kdo jiný než aktivní Ward-Prowse.

Devatenáct minut před koncem musel zasahovat gólman Bournemourthu Ramsdale proti pokusu Boufala. Domácí s blížícím se koncem stupňovali tlak, jenže řadu nadějných situací nedotáhli do zdárného konce. Naopak v nastaveném čase si brankář Saints Gunn neporozuměl s obráncem, míč snadno uzmul Callum Wilson, jenž definitivně pojistil výhru Cherries.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC660017:518
2.Manchester City641124:613
3.Leicester City63218:511
4.Arsenal FC632111:1011
5.West Ham United63218:711
6.AFC Bournemouth631211:1010
7.Tottenham Hotspur622212:88
8.Manchester United62228:68
9.Burnley FC62228:78
10.Sheffield United62227:68
11.Chelsea FC622212:138
12.Crystal Palace62224:78
13.Southampton FC62136:97
14.Everton FC62135:97
15.Brighton & Hove Albion61325:86
16.Norwich City62049:146
17.Newcastle United61234:85
18.Aston Villa61146:94
19.Wolverhampton Wanderers60427:114
20.Watford FC60244:182

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (690)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele