bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Který z hráčů se zkušebním kontraktem si ještě zahraje NHL?

21. září 2019, 10:50

Josef Potůček

Čekání na hokejovou sezónu v zámoří je téměř u konce. Přípravné kempy na příští sezónu jsou v plném proudu. Než se však hráči skloní k úvodnímu buly, bude nutno učinit ještě celou řadu rozhodnutí. Jedním z nich bude rozřešení osudu hráčů, kteří v přípravě bojují o místo v NHL na základě podpisu zkušebního kontraktu. Který z veteránů má reálnou šanci si kariéru v nejslavnější hokejové soutěži prodloužit?

Michal Neuvirth, brankář (Toronto Maple Leafs)

Jedenatřicetiletý rodák z Ústí nad Labem byl přizván do přípravného kempu Toronta s velkým předstihem už v červenci, aby se popral o post brankářské dvojky za Dánem Frederikem Andersenem, přičemž konkurentem mu měl být Michael Hutchinson. Ovšem Neuvirtha zradilo, jako již poněkolikáté, zdraví. Od neděle netrénuje a jeho pozice se tak značně zkomplikovala.

Trenér Maple Leafs Mike Babcock na jeho adresu rozhodně prohlásil: „Pokud chce bojovat o místo, musí být zdravý.“

Pro bývalého gólmana Washingtonu, Buffala, Islanders a Philadelphie je to obrovská smůla, protože šance k podpisu smlouvy se zdála být velká.

Joe Morrow, obránce (New York Rangers)

Nevysoký zadák nakouknul do NHL v dresu bostonských Bruins, pár zápasů odehrál za Montreal a v uplynulé sezóně nastoupil k 41 duelům jakožto hráč Winnipegu. Nyní se snaží najít domov na Manhattanu. Existuje řada důvodů, proč by se zde přeci jen mohl zabydlet.

První čtveřice obránců Rangers je daná - Jacob Trouba, Brady Skjei, Marc Staal a Adam Fox se mezi sebou zkombinují. Včera podepsal Anthony DeAngelo, zaplnilo se tedy páté místo. Boj o šesté sedmé pak mezi sebou svedou Libor Hájek, Brendan Smith a dost možná právě Morrow. Ten by do tamního systému mohl zapadnout o něco lépe než zmiňovaný Smith. Předností šestadvacetiletého Kanaďana je dobré bruslení a tvrdá střela. Pro naditý rozpočet Jezdců by byl navíc levnou alternativou.

Stefan Noesen, pravé křídlo (Dallas Stars)

Stejně starý texaský rodák by mohl být dost možná desetibrankovým a dvacetibodovým hráčem, Dallasu by se jistě hodil. Problém ale je, že v současném kádru Stars by byl až čtrnáctým útočníkem v pořadí. Dalším oříškem je svízelná situace Dallasu pod platovým stropem. Faktem také je, že Noesen zatím nastoupil do všech tří přípravných utkání, ve kterých nebodoval.

Drew Stafford, pravé křídlo (Minnesota Wild)

Šance Drewa Stafforda podepsat smlouvu v minnesotské Divočině nejsou vysoké. V takřka čtyřiatřiceti letech se po dvou sezónách strávených v organizaci New Jersey přiblížil zenitu své kariéry v NHL. Svými zkušenostmi ve čtvrtém útoku by však přínosný ještě být mohl. Hodně bude záležet na tom, kolik svých prospektů pošlou v Minnesotě na farmu či zpět do juniorských soutěží. Do předsezónních zápasů dosud nezasáhl.

Troy Brouwer, pravé křídlo (Florida Panthers)

Urostlý útočník je v podobné situaci jako Stafford. Denis Malgin, Jayce Hawryluk, Dryden Hunt nebo Aleksi Heponiemi jsou mladí hráči, kteří budou v nadcházející sezóně chtít pravidelně hrát, ale v domnělé sestavě Panterů je místo tak pro dva z nich. Pro Brouwera může hovořit skutečnost, že si na Floridě loni odehrál své. V 75 střetnutích se bodově prosadil jedenadvacetkrát, slušně bránil a navíc je oblíbencem trenéra Joela Quennevilla, pod kterým již nastupoval v Chicagu.

Ostatní hráči se zkušebním kontraktem:

Alex Petrovic, obránce (Boston Bruins)

Eric Gryba, obránce (Calgary Flames) - opustil přípravný kemp

Andrew MacDonald, obránce (Calgary Flames)

Tobias Rieder, levé křídlo (Calgary Flames)

Zac Rinaldo, levé křídlo (Calgary Flames)

Devante Smith-Pelly, pravé křídlo (Calgary Flames)

Cory Elkins, centr (Dallas Stars)

Scottie Upshall, levé křídlo (Dallas Stars)

Lance Bouma, levé křídlo (Los Angeles Kings)

Michael Haley, levé křídlo (New York Rangers)

Chris Stewart, pravé křídlo (Philadelphia Flyers)

Matt Read, pravé křídlo (Toronto Maple Leafs)

Landon Ferraro, centr (Vancouver Canucks)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.