Projekt kompostérů v Rokycanech má úspěch! Město je chce dát lidem zdarma

21.09.2019 13:41

První kompostré, který město nechalo instalovat v ulici U Nemocnice, slaví úspěch. Město nyní zvažuje pořízení dalších a chce je nabídnout lidem zdarma.

kompostér

Obyvatelé Rokycan by tak mohli zdarma získat domácí kompostéry. "Radnice totiž bude žádat Ministerstvo životního prostředí o dotaci na jejich pořízení, která hradí 85 % výdajů. Město chce pořídit tři stovky domácích kompostérů o objemu 650 a 1050 litrů a také deset komunitních kompostérů," říká mluvčí radnice Tereza Maixnerová.

Město nechalo první "testovací" kompostér před několika měsíci umístit do ulice U Nemocnice (více zde). Podle tiskové mluvčí se osvědčil a obyvatelé jsou s ním spokojení.

Teď bude město zjišťovat, jaký by byl zájem o domácí kompostéry. "Město bude zjišťovat zájem obyvatel o kompostéry prostřednictvím jednoduchého dotazníku. V případě, že dotaci získá, zapůjčí domácí kompostéry zájemcům na pět let, pak přejdou zcela do jejich vlastnictví.  Vedení města tak chce snížit množství biologického odpadu ve směsném komunálním odpadu," odává mluvčí města.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24