Čeští ragbisté měli z přenosů z MS v Japonsku nabito tak, že v Praze pak roznesli Maďary 64:0

Čeští ragbisté do evropské soutěže nesoucí označení Konference I Sever  vlítli s plným odhodláním  dokázat, že české ragby do nižšího soutěžního  poschodí spadlo jen shodou nešťastných náhod v předchozím ročníku, kdy Češi startovali ještě ve skupině Trophy se silnějšími týmy.

Prvním soupeřem české ragbyové reprezentace v sezoně 2019/2020 bylo Maďarsko, s kterým si tuzemští ragbisté v utkání odehraném v Praze na hřišti Tatry Smíchov snadno poradili. 

První pětku Maďarům položil již 35 sekund po zahájení   Martin Cimprich a skore na straně domácího týmu brzo narůstalo, aby se v poločase zastavilo i čísel 31:0.
Také ve druhé části hry se Maďaři jen bránili a útočili jen vzácně. Češi sice polevili v útocích, ale i tak i ve druhé půli dali stejný počet pět pětek jako v prvním poločase.
O navýšení skore se postarali i kopáči kopající po pětce následné kopy. Jiří Pantůček jich proměnil pět a to ještě u dvou dalších trefil tyč a po jeho vystřídání ještě dva kopy po pětce proměnil Martin Cimprich.

Nejúspěšnějším hráčem vítězného týmu byl Jan Kučera, který položil čtyři pětky.

Jak říkám ...



"Tolik pětek jsem ještě nikdy nedal ani, když jsem hrál za dorost," komentoval svoji pětkovou úrodu říčanský útočník.  "Trochu nás k té naší bojovnosti, s kterou jsme do zápasu vlítli, navnadily zápasy z MS, které jsme dosud viděli. V Japonsku,  kde se MS hraje, je k vidění ragby, které je pro nás zatím hodně vzdálené. Obdivoval jsem například skvělou hru v obraně hráčů Fidži a i přes tyto dovednosti tito borci prohráli s Austrálií," poznamenal pro ragbyový magazín České ragby Jan Kučera.

"Měli jsme před utkání s Maďarskem s hráči jen čtyři tréninky, při kterých jsme si řekli, že musíme hrát útočnou hru. Soupeře jsme znali ze zápasu, který se hrál před dvěma lety v rámci kvalifikace o postup na MS a tehdy hráli Maďaři hodně agresivně  a i když jsme vyhráli, nebylo to vůbec snadné vítězství. Proto pro mne je tak vysoké vítězství s deseti položenými pětkami, velkým překvapením," konstatoval po utkání trenér Pavel Pala.


  Praha 21. září 2019




Ragbyová evropská soutěž Konference I Sever 

Česko - Maďarsko  64:0 (31:0)
Pětky: 10:0
Body: Kučera 20, Pantůček 10, Berounský 10, Cimprich 9, Hutník, Hošek a Šimák po 5 * Rozhodoval: Killian  O´Brian (Německo) * Diváků: 600

Další utkání

19.10.2019   Lucembursko - Česko 
18.4.2020   Česko - Lotyšsko
9.5.2020   Švédsko - Česko

SportovniListy.cz  napsaly ...



Odezíráno z tuctu a ještě z jednoho obrázku z utkání v ragby Česko - Maďarsko 64:0


(ps, SportovniListy.cz & Českéragby.cz, foto: Petr Skála)