Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

SOUTĚŽ: Nové hudební divadlo Ze:Mě otevře i Milan Peroutka

Už ve středu se od sedmi hodin večer v kulturním domě Vltava rozezní první tóny slavnostního koncertu k zahájení činnosti nového českobudějovického Hudebního divadla Ze:Mě. Muzikálové GALA otevře první divadelní sezónu muzikálovými hity z české i světové tvorby. Diváci se mohou těšit na písně z muzikálů Jesus Christ Superstar, Čarodějka, Bídníci, Casanova či Největší showman za doprovodu živého orchestru pod vedením Vojtěcha Adamčíka a Jana Bubáka.

Slavná jména mezi účinkujícími

V rámci galavečera vystoupí významní umělci české muzikálové scény - nynější pěvecká, herecká a televizní hvězda Milan Peroutka, českobudějovický rodák účinkující v současnosti převážně v hlavních rolích pražských muzikálů Lukáš Randák, představitelka titulní role muzikálu Čarodějka v pražské GoJa Music Hall Elis Ochmanová, charismatický zpěvák a představitel role Che v budějovické Evitě Lukáš Adam, zpěvačka a herečka s neskutečným hlasem Andrea Holá a též mladá nadějná zpěvačka z daleké Severní Karolíny v USA Lindsay J. Salvati.

Kmotři z oboru

Součástí koncertu bude také slavnostní křest ke vzniku Hudebního divadla Ze:Mě za účasti významných osobností českého muzikálového divadla. „Je mi velikou ctí, že naše pozvání ke křtu divadla přijali tvůrci, bez kterých by český muzikál v podstatě nemohl existovat. Mezi kmotry našeho nového hudebního divadla se tedy zařadí Lumír Olšovský, režisér a šéf muzikálového souboru v plzeňském Divadle Josefa Kajetána Tyla, dále pak hudební skladatel Zdeněk Barták, autor úspěšných muzikálů Romeo a Julie a Casanova, které mohli diváci vidět na zámku Hluboká, a také překladatel a muzikálový odborník Michael Prostějovský, který stojí například za překladem legendárního Jesus Christ Superstar do češtiny,” říká Vojtěch Adamčík, ředitel nového divadla Ze:Mě.

Tým Hudebního divadla Ze:Mě pořádá koncert se záměrem vytvořit tradici, která by každoročně přilákala začátkem divadelní sezóny současné pěvecké hvězdy muzikálového divadla. „Chtěli bychom, aby vznikl slavnostní večer, na který budou diváci chodit oblečeni třeba jako do opery, tedy v kooperaci s termínem GALA obsaženým v názvu,” dodává Adamčík.

Předprodej vstupenek stále běží v síti CBsystem, je možné si zakoupit i e-vstupenky. Ceny se pohybují od 249 korun do 399 korun za lístek.

Soutěž skončila. Výhercem se stala Lenka Šamanová. Gratulujeme!

 

Tisková zpráva | Foto Vlastimil Hybrant

Štítky Vltava, kultura, České Budějovice, divadlo, hudba, Ze:Mě, koncert, muzikál, Milan Peroutka, Jesus Christ Superstar, Jan Bubák, Největší showman, soutěž, kulturní dům, Lukáš Adam, Andrea Holá

SOUTĚŽ: Nové hudební divadlo Ze:Mě otevře i Milan Peroutka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.