Jednoduchou cestou k perfektní pleti bez vrásek, díky těmto cvikům.

Asi každý si přeje proces stárnutí alespoň trošku zpomalit a to ideálně bez drahých plastických zásahů. Jak tedy na dokonalou pleť bez vrásek? Zapomeňte na drahé a neúčinné krémy a zkuste něco lepšího. Vyzkoušejte obličejové cvičení. Jak na něj? Jistě vás zaujme hlavně fakt, že to není nijak složité, stejně jako fakt, že ženy které cviky vyzkoušely si je nemohou vynachválit. Pokud kosmetika neúčinkuje, je potřeba podpořit ji něčím dalším a výsledky se pak mohou dostavit. Je jedno, zda vrásky máte a chcete se jich zbavit, nebo myslíte spíše na prevenci a chcete zajistit, abyste vypadala mladě co nejdéle to půjde.

Vyhlazení čela

První cvičení slouží k takzvanému vyhlazení čela. Dejte konečky prstů lehce nad oblast obočí a snažte se kůži na čele co nejvíce napínat. V tomto momentu by se mělo zapojit obočí, které se snaží překonávat tlak vašich prstů. Zvedejte obočí nahoru a dolů. Zopakujte celkem 20 krát. Tento cvik je vhodné opakovat zhruba 3x – 5x během celého dne.

Nucený úsměv

I tento cvik dokáže efektivně eliminovat vrásky. Stačí se jenom usmívat. A to tak, že dáte ukazováčky do koutků vašich úst a vytváříte jimi umělý úsměv. Snažte se prsty tlačit co možná nejvíce vzhůru, až ucítíte odpor. Potom povolte a to stejné zopakujte ještě devětkrát. Stejně jako u předchozího cviku, i tady je vhodné myslet na cvičení i několikrát během dne.

Napodobení pískání

Umíte zapískat pomocí úst, a to tak že vyšpulíte rty a vyfouknete vzduch? Pokud ano, právě jste se naučila třetí cvičení proti vráskám. Cílem je napodobit tvar úst, jako při pískání. Když jste doma sama, klidně si i pískejte. Pokud ne, není nutné vzduch vyfukovat. Jakmile rty vyšpulíte, držte je v této pozici zhruba 10 sekund. Potom povolte. Celkový počet takových opakování je 5, později i více. Opět doporučujeme cvičit několikrát během dne.

Ukázání zubů

Tento cvik je velmi podobný nucenému úsměvu. Dejte ukazováčky do koutků, ale tentokrát hlouběji, abyste se mohli zaháknout. Nyní už stačí ústa opatrně roztahovat do stran a ukázat zuby. Myslete na jemnost, aby nedošlo k tomu, že vám popraskají koutky. Natáhněte pusu do stran a poté povolte. Tento cvik proveďte s 5 – 10 opakování.

Masáže pod okem

Jednoduchý cvik postavený na masáži očního okolí. Začněte u vnitřního koutku oka, kam položíte polštářky svých ukazováků. A nyní krouživými pohyby postupně jeďte až k uchu. Takto zopakujte ještě dvakrát. Pokud by tření bylo nepříjemné, není problémem použít buď krém, nebo rostlinný olej – nemusí být nutně masážní. Opět ničemu neuškodíte, když cvik zopakujete několikrát za den.

Masáž nosoretních rýh

Jedná se o unikátní záhyby na vašem obličeji, která se obvykle tvoří od konce nosu směrem ke koutkům vašich úst. Právě na tyto záhyby následně položte prsty a snažte se o jemný tlak na kůži. Potom lehce našpulte rty a snažte se o pohyb různými směry. Ucítíte, jak se kůže na různých místech napíná a také povoluje. Takto hýbejte s rty zhruba 5 sekund, potom si dejte na pár vteřin oddych a potom ještě čtyřikrát zopakujte.

Nafukování a vyfukování tváří

Velmi jednoduchý cvik, který zvládne každá z vás. Je to nafouknutí tváří a poté výdech. Stačí se nadechnout, ale neposílat vzduch do plic, nýbrž nechat ho v ústech. Zavřete pusu a dostaňte vzduch do tváří. Jakmile se vám nafouknout tak je držte zhruba 5 minut a vyfoukněte. Potom můžete zopakovat. Celkem je vhodné realizovat 5 daných opakování. Cvičit můžete několikrát denně.

Jak cvičení podpořit? Pomocí vitamínu E i ochrany kůže

Chcete výsledky cvičení ještě něčím podpořit? Pokud ano, vyplatí se přidat do jídelníčku vitamín E, v podobě například potravinových doplňků. Vitamín E je v tomto směru velmi dobrý pomocník, který vás nezklame. Nebo můžete vyzkoušet vhodné krémy nebo oleje, které budete aplikovat přímo na obličej.

Dále je na místě kůži také náležitým způsobem chránit. A to tak, že nebudete příliš vystavovat kůži slunečním paprskům. Sluneční paprsky kůži vysušují a poškozují. Nezapomínejte ani na dostatečnou hydrataci. Pokud používáte make-up nebo jiné líčení, je nutné myslet na to, aby vaše kůže mohla bez problémů dýchat.

Zdroj: her.womenworking.com, pixabay.com