Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Max Mara představila na milánském fashion weeku kolekci ve stylu "bondovky"

Kalhotové kostýmy, trenčkoty, ale i elegantní šaty v pastelových barvách. To všechno chystá Max Mara na jaro a léto příštího roku. Show na milánském fashion weeku pojala jako přehlídku kostýmů pro připravovanou "bondovku".

Eliška Vrbová | 21. 09. 2019

„Beletrie potřebuje více ženských špionů,“ říká feministka a spisovatelka Natasha Walterová. „Koneckonců, ženy jsou trénovány k tomu, aby udržely tajemství,“ dodává. Její hraný debut Tichý život staví ženu do centra příběhu špionážního thrilleru. Skromná Blaise je na scéně už od roku 1963 - ale je jednou z velmi mála. Nejnovějším počinem v této oblasti je film z produkce americké odnože BBC Killing Eve (v češtině Na mušce). Získal mnohá ocenění včetně devíti nominací na televizní ceny Emmy. Autorka předlohy filmu Phoebe Waller-Bridge nyní pracuje na scénáři nejnovější "bondovky". Premiéra je plánovaná na jaro 2020 a Waller-Bridge říká, že "film se bude k ženám chovat tak, jak se patří“. My věříme, že se do filmu promítne i její osobitý ironický styl.

Italská značka Max Mara svou kolekci pro jaro a léto 2020 pojala ve stylu kostýmů pro vznikající film. Najdete v ní všechny typické atributy špionážních filmů, jen v trochu jiném pojetí. Skromná Blaise je novým agentem 007. Obdivuje Bondovu eleganci, ale zpochybňuje jeho modus operandi. Drsné honičky rychlými auty a kataklyzmatické výbuchy jsou podle Blaise zbytečně nebezpečná a špinavá práce. Ona své protivníky přemůže pomocí taktických kroků a promyšlených pastí. Zbraň tedy nepotřebuje, ale pouzdro slouží jako velmi stylový a designový detail.

Film podle Max Mary začíná v Londýně. Auto jede deštěm skrápěnou ulicí Whitehall, kterou zní ozvěna klapajících podpatků. Zlověstné ticho naplňuje dřevem obložené kanceláře. Má na sobě trenčkot špiónů a třídílný kalhotový kostým se vzorem žraločí kůže a kostky Princ z Walesu. Později si dá oběd na diskrétním místě ve čtvrti Mayfair. Na sobě bude mít hravý mix mikro potisků se vzory typickými pro šátky v černé a bílé.

Pak zamíří na letiště. Nikdy necestuje bez bush bundy v pohodlném střihu a perfektně navržené kabelky Whitney. Její nejnovější verze jsou malé, na dotek měkké a sofistikované, nebo naopak dostatečně velké, aby se do nich vešlo vše, co budete potřebovat na jednu noc. Nikdy totiž nevíte, co se může přihodit. 

Soukromé letadlo veze naši hrdinku na ostrov plný palem. Rychle přejíždí zátoku s oslnivě třpytivou vodou do tajného úkrytu. Upřednostňuje tropické vojenské uniformy – kalhoty ke kolenům a košile s hodně kapsami v barvě Nilu, růžové barvě mušlí a šedo-modré. V těch jí nebude horko ani při pronásledování protivníků v horké džungli.

Je připravena na každou eventualitu. Koktejly s nepřáteli? Velkolepá párty v sídle guvernéra? Má s sebou dlouhé světlé sukně potištěné kašmírovými vzory v klasickém střihu a splývavé pastelové šaty s kšandami. Přes trávník kráčí k čekajícímu vrtulníku v záplavě diagonálně našitých hedvábných volánů. V tomto filmu ani v reálném životě ji Max Mara nikdy nezklame.

Ty nejzajímavější looky z přehlídky, na které Max Maru vynesla i Gigi Hadid, Bella Hadid či Kaia Gerber, si můžete prohlédnout níže v galerii. Samozřejmě nesmíme zapomenout také na sesterskou značku Max Mary Sportmax. I z této přehlídky pro vás máme galerii looků, které nás nejvíce zaujaly.

To nejlepší z přehlídky Max Mara
Co nás zaujalo z nové kolekce Sportmax?