Souhrn událostí uplynulých dní – 20. – 22.9. 2019

Zpráva o cizorodých látkách v potravních řetězcích za rok 2018: K extrémním nálezům nedochází

Ucelený pohled na zatížení agrárního a potravinářského sektoru jednotlivými znečišťujícími látkami poskytuje každoroční sledování cizorodých látek v potravních řetězcích. Podle zprávy o výsledcích tohoto sledování a vyhodnocování za rok 2018 nedochází k extrémním nálezům zatížení cizorodými látkami.

Sucho je podle Brabce hlavní projev klimatických změn v ČR

Sucho je v českých podmínkách hlavním projevem klimatických změn a Česko musí hledat způsoby, jak udržet vodu v krajině. Na česko-izraelském vodním semináři ve Sněmovně to dnes řekl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

Fosfáty nám začínají docházet. A bez nich nebude žádné, ani zelené zemědělství

K uživení rostoucí populace nám nechybí vůle a energie, ale brzy se nám začne silně nedostávat něčeho jiného. Hnojiv na bázi fosforečnanů. Těžené minerální zásoby se totiž povážlivě tenčí a cesty, jak je nahradit, zatím nepatří mezi zrovna populární. Píše o tom Guardian.

Méně masa a více péče o půdu. Zemědělství se musí změnit, uvádí analýza

Celosvětové zemědělství potřebuje změnu, protože škody, které způsobují současné postupy v zemědělství jsou vyšší než cena vyprodukovaných potravin. K takovému závěru došla organizace Food and Land Use Coalition, která se zabývá výzkumem potravin, farmaření a ekologií.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info