Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

24. ročník Tanvaldského poháru je minulostí, proběhl počátkem září 2019

Městský stadion Výšina se v sobotu 7. září 2019 proměnil v hasičský areál pro soutěž v požárním útoku. Sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald ve spolupráci s městem Tanvald pořádaly již 24. ročník soutěže „O pohár starosty města Tanvaldu“ a přivítali zde celkem 46 soutěžních družstev ve čtyřech kategoriích.

Již po páté se tato soutěž pro hasičská družstva konala na městském multifunkčním stadionu, za což patří velké poděkování vedení města Tanvald, vedení ZŠ Sportovní Tanvald a p. Karlu Soldátovi.

Soutěž začala slavnostním nástupem za účasti pochodu šesti vlajkonošů. Zahájil jí starosta pořádajícího sboru pan Karel Bukvic ml., starosta města Tanvaldu Mgr. Vladimír Vyhnálek, starostka Okresního sdružení hasičů Jablonec nad Nisou Ing. Jiřina Brychcí a velitel stanice profesionálních hasičů Jablonec nad Nisou mjr. Ing. Ladislav Žák. Ti, zde přivítali 24 soutěžních družstev v kategorii žen a mužů, včetně polských kolegů, hasičů z Lubomierze.

Kategorii žen ovládly ženy z Olešnice z okresu Semily, s časem 18,60 braly zasloužené první místo z celkových 7 startujících družstev. Na místě druhém se umístily ženy z libereckých Jeřmanic s časem 19,86 a bronzovou příčku vybojovaly ženy z SDH Pěnčín časem 20,81.

V kategorii mužů odstartovalo celkem 17 družstev a absolutním vítězem se stali muži z Velkých Hamrů, kteří s časem 14,94 brali nejcennější medaile a na rok se stali držitelem putovního poháru této soutěže. Na druhém místě se umístili muži z Jirkova a třetí stupeň vítězů patřil mužům ze Škodějova.

Odpolední část soutěže patřila dětským kategoriím. Na start se postavilo celkem 13 družstev mladších žáků a 9 družstev starších žáků.

Z těch nejmladších účastníků soutěže, kteří se radovali z prvního místa, bylo družstvo z Bratříkova, s výsledným časem 22,87 obhájili loňské prvenství. Druhé místo obsadilo družstvo z Jabloneckých Pasek a třetí byl SDH Tanvald Šumburk. Ve starších žácích vybojovalo prvenství družstvo z SDH Bratříkov s časem 19,83, stříbrné medaile si odváželo družstvo z Lučan a na třetí stupeň vítězů se postavilo družstvo z Tanvaldu – Šumburku.

Na 24. ročníku Tanvaldského poháru odstartovalo celkem 46 soutěžních družstev. Pořadatelský sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald byl potěšen, že se soutěž mohla opět konat na městském stadionu a i přes nepřízeň počasí jí navštívilo mnoho diváků.

Soutěž takového rozsahu se připravuje více jak dva měsíce, snažíme se, aby byli spokojeni jak všichni závodníci, tak i diváci této akce. Velké poděkování patří všem 58 sponzorům, bez kterých by se tato akce nemohla konat.

Poděkování patří všem členům sboru, pracovníkům technických služeb města a ostatním dobrovolníkům, kteří se podíleli na realizaci a průběhu letošního 24. Ročníku Tanvaldského poháru,

uvedl starosta pořádajícího sboru a hlavní organizátor soutěže p. Karel Bukvic ml.

Pořadatelé se už teď těší na ročník 25. ročník, který se bude konat 12. září 2020.

Autor fotek: Andrea Vavřichová
Sdílet