Roční čekání je opět u konce. V pořadí již devátá řada American Horror Story nás tentokrát zanese do šílených 80. let. Letošní série není speciální pouze tím, že nás zanese do minulosti, ale také tím, že se jedná o jakousi poctu tzv. slasher hororům. Jak se povedla pilotní epizoda deváté série s podtitulem 1984?

-reklama-


Příběh nové série začíná jednoho parného léta roku 1984 v americkém Los Angeles. Město zažívá krušné časy. Kromě připravovaných letních olympijských her totiž ve městě řadí sériový vrah známý pod přezdívkou Noční chodec – Richard Ramirez.

Mladá Brooke Thompson, která je v L. A. nová, chodí na hodiny aerobiku, kde se seznámí s krapet neotřelou, ale zato přátelskou partou. Xavier, učitel aerobiku, všem navrhne, aby se k němu přidali a na pár týdnů odjeli z města na letní tábor.

Všichni až na Brooke souhlasí a rozhodnout se odjet druhý den po tréninku. Mladou Brooke, která se touží stát veterinární asistentkou, však téže noci navštíví Noční chodec, který ji chce oloupit a následně zabít. To se mu však nepodaří a Brooke návštěvu Richarda Ramireze přežije.

Díky tomuto traumatizujícímu zážitku a slibu, který jí Ramirez dal (při příštím shledání ji zabije), se rozhodne, že druhý den odjede s partou z aerobiku na letní tábor. Z počátku se vše jeví, jako velká zábava. Už během cesty však Brooke zjistí, že něco není v pořádku.

Mimo jiné nám je nastíněna temná minulost Xaviera, který na letní tábor pravděpodobně neodjel jen kvůli letní olympiádě a Nočnímu chodci. Na benzínové pumpě můžeme vidět, jak si přehrává svůj záznamník, ve kterém jsou opravdu zajímavé věci.

Po zastávce na benzínové pumpě, kde je parta rozjívených sportovců varována před nebezpečím letního tábora, pokračují všichni v cestě. Netrvá to dlouho a pod kola jim vběhne zmatený hipík, který po střetu s autem omdlí.

Xavier a spol. vezmou sražené hipíka s sebou do Kempu Redwood. Tam se o něj postará místní zdravotnice, Rita Chambers, zatímco ostatní provede po táboře Margaret Booth, majitelka kempu a přeživší tragických událostí z roku 1970.

Již téhož večera jsou naši hrdinové seznámeni s děsivou minulostí, která je spojena s Kempem Redwood. Margaret Booth je jediná přeživší masové vraždy z roku 1970, kterou vykonal Benjamin Richter, známý jako pan Klíčník (Mr. Jingles).

Ten čirou náhodou téhož večera uprchne z léčebného zařízení, ve kterém byl po dobu 14 let hospitalizován. Motiv jeho útěku je jasný – znovuotevření Kempu Redwood Margaret Booth, jedinou přeživší jeho zločinu.

Pan Klíčník se na letní tábor dostane ještě toho večera, kde potrápí mladou Brooke, která se sotva vzpamatovala z přepadení Richardem Ramirezem. Brooke se však podaří utéct a říct o přítomnosti Benjamina Richtera ostatním.

Nikdo kromě Brooke však pana Klíčníka neviděl, a tak je její příhoda považována za výmysl. O pár hodin později v táboře zazvoní telefon, který všichni, až na Brooke ignorují. Než se však stihneme dozvědět, kdo je na drátě, zpoza stromů vyleze Noční chodec.

Pokračování na další straně…

-reklama-