Předseda Nejvyššího správního soudu navrhl na post nové soudkyně advokátku Šiškeovou

Novou soudkyní Nejvyššího správního soudu by se mohla stát advokátka Sylva Šiškeová. Jako kandidátku ji předběžně vybral předseda soudu Michal Mazanec, jméno zveřejnil na webu soudu. V říjnu čeká Šiškeovou vystoupení před potenciálními budoucími kolegy, kde přednese svůj pohled na fungování soudu a pohovoří o své motivaci.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší správní soud

Nejvyšší správní soud | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

Čtyřicetiletá Šiškeová je absolventkou brněnské právnické fakulty. V roce 2003 nastoupila k Nejvyššímu správnímu soudu jako asistentka nejprve u Marie Součkové, poté u Jiřího Pally. Po více než deseti letech přijala nabídku působit v advokacii.

Nejvyšší správní soud nařídil zastavení řízení o námitkách Kapsche k mýtnému tendru

Číst článek

Jako samostatná advokátka spolupracovala s brněnskou kanceláří Mariana Jeřábka. Dlouholetá práce na Nejvyšším správním soudě i její zkušenosti z advokacie jsou podle Mazancova návrhu dobrým předpokladem pro to, aby se Šiškeová stala novou posilou soudu.

V seznamu vedeném ministerstvem spravedlnosti má Nejvyšší správní soud nyní 35 členů. Vojtěch Šimíček, Kateřina Šimáčková a Milada Tomková však vykonávají desetiletý mandát ústavních soudců a Jan Passer působí v Tribunálu Soudního dvora Evropské unie.

Jako dosud poslední posila nastoupil letos Viktor Kučera, který dosud působil u Krajského soudu v Brně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme