8 českých střelců a Pekař v ráži. Rozjely se kanadské juniorky

Foto: Twitter Owen Sound Attack

23. září 2019, 15:52

Martin Voltr

V Kanadě se o víkendu naplno rozběhla trojice nejvyšších juniorských soutěží. A z pohledu českých hráčů se hned v prvních zápasech bylo hodně na co dívat! Čtyři nováčci už mají na kontě premiérové góly.

Na kempu Buffala sice Matěj Pekař zaujal (nejen) vítěznou bitkou, ale Sabres ho nakonec poslali zpátky do Barrie Colts. A svou druhou sezonu v Ontario Hockey League zahájil ve velkém stylu: Ve dvou zápasech dal pět gólů!

S jednou asistencí navrch je tak druhý v bodování soutěže za Rusem Der-Argučincevem. Stejnou bilanci jako on má kanadský talent Quinton Byfield.

Pekař coby levé křídlo první formace nejprve dovedl Barrie k vítězství 3:0 nad North Bay Battalion dvěma góly. Den nato zazářil v domácí premiéře proti London Knights hattrickem, největší ohlas si vysloužil za poslední trefu vkleče. Následně byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Parádně vtrhnul do nového ročníku OHL také Jaromír Pytlík, který má jen o bod méně než Pekař. Ve dvou domácích utkáních za Sault Ste. Marie Greyhounds vstřelil dvě branky a na tři přihrál. Jak proti Flintu, tak proti North Bay mu to vyneslo titul první hvězdy!

Tři čeští mladíci si pak gólově osladili rovnou první životní start v kanadské juniorce. Štěpán Macháček (na úvodní fotce) z týmu Owen Sound Attack to svedl hodně kuriózně – zpoza brankové čáry...

Do Western Hockey League vlétl Michal Teplý. Ten skóroval dokonce v obou víkendových utkáních za Winnipeg Ice!

Další bývalý Liberečák Jan Cikhart si v premiéře připsal dvě asistence, první trefy se dočkal „až“ ve druhém utkání v dresu Tri-City Americans. Asistoval u ní obránce David Homola.

Třetím úspěšným střelcem ve WHL byl Filip Král, obránce Spokane Chiefs.

Stejný kousek jako Macháček i Teplý předvedl Adam Raška, jenž vyměnil Třinec za Rimouski Oceanic. Při debutu v QMJHL měl mušku pekelně přesnou.

A jako osmý z českých hráčů dal gól Marcel Barinka z Halifax Mooseheads.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz