Hlavní obsah

Opilý rozhodčí, další průšvih Trumpova viceprezidenta a (ne)smrtelný teletext

Dnešek očima Josefa Mačího.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled nejzajímavějších zpráv, které byste si neměli v pondělí 23. září nechat ujít.

Článek

Ivánku, kamaráde, můžeš chodit?

Dobrý fotbal, k tomu dobré pivo. Když to ale přeženete, je z toho taky dobrá ostuda. Český fotbal má dalšího zliskaného sudího. Zápas středočeského krajského přeboru dorostu spíš odpadal než odmával Milan Šefara. Potká ho jistě přísný trest, stejně jako jeho opileckého mentora Marka Pilného. Ten za trest píská dosud a k tomu předsedá Okresnímu fotbalovému svazu Trutnov.

Česko není Čína. Díky bohu

Prezident Miloš Zeman má rád život na hraně, a proto veřejně neoslaví 30. výročí sametové revoluce. Tehdy byly demonstrace zatížené určitou mírou rizika, zatímco dnes jsou absolutně bezrizikové. Vysvětlil prezident pro Blesk, proč se 17. listopadu neobjeví na veřejnosti. Zlaté Rusko nebo Čína, tam je rizika stále dost a dost.

Armádní Přátelé

Jsme přátelé, pokud se s námi tedy nesetkáte v poli. Izraelská armáda natočila klip na oslavu 25 let seriálu Přátelé. Na sítích se to i kvůli trvajícímu izraelsko-palestinskému konfliktu nesetkalo příliš s pochopením. Přeci jen s vojáky můžete být přátelé, jen pokud nestojíte proti jejich hlavním.

Ford v kočáře, Pence v autě

Pravidla jsou od toho, aby se porušovala, to je v podstatě krédo americké administrativy Donalda Trumpa. Svezl se s ní i viceprezident Mike Pence, a to doslova. Svou kolonu aut nasměroval přes ostrov Mackinac, kam vozidla nesmí více než sto let. To si nedovolil ani prezident s tak automobilovým jménem, jakým byl Gerald Ford. Ten projel ostrov v drožce.

(Ne)smrtelný teletext

Taková ta věc, kterou nevíte, jak jste na televizi zapnuli a nejde vypnout, slaví 45 let. Tím je alespoň pro mě teletext. Jeho první verzi spustila pod názvem Ceefax britská BBC. Příští rok ho ale vypne. To v Česku nepřichází v úvahu, populární mrtvé médium přežije i přechod na DVB-T2.

Reklama

Související témata:

Doporučované