Nová generace zahajuje sezonu 2019/2020

Nová generace zahajuje sezonu 2019/2020

Nová generace zahajuje sezonu 2019/2020

Platforma pro prezentaci tvorby studentů choreografie katedry tance HAMU Nová generace souběžně se začátkem akademického roku rozjíždí svou performativní činnost. Na začátek sezony uvede dva různé večery - 26. září v divadle DISK a 2. října ve Studiu ALTA.

První z večerů se bude skládat ze dvou choreografií. V první části uvede studentka nonverbálního divadla Natálie Podešvová tanečně-pantomimický duet o soužití s názvem Kdo je tady doma?. Tančit jej bude sama choreografka se spolužákem Markem Strýčkem. Druhá polovina večera bude patřit premiéře choreografie Evy Urbanové Ženy z hlíny. Tato choreografie je mezinárodním projektem, Urbanová si ke spolupráci přizvala tanečnice z Itálie a vytvořila s nimi dílo zabývající se ženskostí – její zranitelnou i neohroženou stránkou.

Druhé představení Nové generace zve do Studia ALTA. Tentokrát se představí více choreografů celkem ve třech dílech. Prvním z nich bude repríza Trio La Femme Evy Rezové. Jak už název vypovídá, jde o dívčí trio, pojednávající o různých rolích žen. I další choreografie je založena na ženské energii. Nese název Spolu a stojí za ní student 2. ročníku Jaroslav Lambor. Posledním prezentovaným kusem bude projekt pěti choreografů a zároveň také interpretů. Choreografie Consumption vznikla částečně z již vytvořených prací autorů, částečně se tvořila nově. Dalo by se s nadsázkou říci, že jde o choreografii „upcyklovanou“, nabitou uměleckými přístupy všech pěti autorů (A. Benháková, N. Matysková, E. Rezová, J. Lambor, J. Razima). Zabývá se tématem konzumní společnosti.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Nová generace

Divadlo DISKStudio ALTA

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: