Změny v představenstvech VIG, Wiener Städtische a DONAU Versicherung


			Změny v představenstvech VIG, Wiener Städtische a DONAU Versicherung

V rámci zasedání dozorčích rad koncernu Vienna Insurance Group a společností Wiener Städtische Versicherung a DONAU Versicherung byly schváleny tyto změny ve složenípředstavenstev.

Rozšíření představenstva Vienna Insurance Group (VIG)

Po dlouholetém působení v Polsku, Rumunsku, pobaltských zemích, Ukrajině a Moldávii bude Komm.-Rat Franz Fuchs s účinností od 1. října 2019 jmenován náměstkem generální ředitelky. Novými členy představenstva se od 1. ledna stanou Mag. Gerhard Lahner, Gábor Lehel a Mag. Harald Riener, kteří disponují dlouholetými mezinárodními zkušenostmi v rámci skupiny. Ke konci roku 2019 z představenstva VIG odchází Dr. Judit Havasi.

Mag. Gerhard Lahner absolvoval studium podnikového managementu na Ekonomické univerzitě Vídeň a od roku 2002 pracuje pro VIG v různých funkcích v rámci skupiny. Byl členem představenstva rakouských koncernových společností DONAU a Wiener Städtische a předtím a v současnosti členem představenstva českých společností Kooperativa a ČPP. Od 1. ledna 2019 je Mag. Lahner také zastupujícím členem představenstva VIG.


Mohlo by vás zajímat: TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2018 v Česku dle oPojištění.cz


Gábor Lehel je absolventem studia podnikového managementu se zaměřením na finančnictví v maďarské Tatabányi a Budapešti. V roce 2003 nastoupil do Vienna Insurance Group a pracoval v koncernovém controllingu a jako ředitel generálního sekretariátu, v roce 2008 byl jmenován členem představenstva maďarské dceřiné společnosti UNION Biztosító. Od poloviny roku 2011 je generálním ředitelem pojišťovny UNION Biztosító. Od 1. ledna 2016 je i zastupujícím členem představenstva VIG.

Mag. Harald Riener vystudoval ekonomii na Ekonomické univerzitě Vídeň a v roce 1998 nastoupil do koncernu, kde do roku 2001 pracoval v oblasti marketingu společností DONAU a Wiener Städtische Versicherung. Po působení v mediálním nakladatelství se v roce 2006 vrátil do koncernu, kde zodpovídal za marketing VIG a rozvoj v Chorvatsku. Od roku 2014 je Mag. Riener členem představenstva společnosti DONAU a řídí zde úsek obchodu a marketingu.


Mohlo by vás zajímat: Zkouška na pojištění: První dojmy a doporučení


Nové obsazení rezortu obchodu v představenstvu Wiener Städtische Versicherung

Mag. Sonja Steßl se k 1. lednu 2020 stane členkou představenstva Wiener Städtische Versicherung a převezme řízení obchodu. Absolventka studia práv pracovala v technologických společnostech, poté byla jako státní tajemnice Úřadu spolkového kancléře zodpovědná za digitalizaci, správu a veřejné služby. Od roku 2016 působí tato rodačka ze Štýrska v rámci společnosti Wiener Städtische, kde vedla oblast zdravotního a úrazového pojištění, než v červenci 2018 odešla do Štýrska, kde s velkým úspěchem působí jako zemská ředitelka. V osobě Mag. Steßl se členkou představenstva Wiener Städtische stává třetí žena, čímž ve střednědobém horizontu stoupne podíl žen v managementu na 50 %.


Mohlo by vás zajímat: Postřehy Evy Gmentové: Odborné zkoušky jako prubířský kámen trhu


Nová generální ředitelka společnosti DONAU Versicherung

Podíl žen v představenstvu roste i v pojišťovně DONAU Versicherung. Dr. Judit Havasi převezme od 1. ledna 2020 funkci předsedkyně představenstva a generální ředitelky DONAU Versicherung. Tato absolventka studia práv pracuje v koncernu od roku 2000. Začala v pojišťovně UNION Biztosító, kde byla od roku 2005 členkou představenstva, poté přešla v roce 2009 do představenstva společnosti Wiener Städtische Versicherung a od července 2013 do konce roku 2015 byla náměstkyní generálního ředitele. Od ledna 2016 je členkou představenstva Vienna Insurance Group.

Dr. Wolfgang Petschko bude od 1. ledna 2020 novým členem představenstva společnosti DONAU Versicherung. Studoval ekonomickou informatiku na Technické univerzitě Vídeň a pracuje pro koncern od roku 2002. Po činnosti v oblasti zajištění pro společnosti DONAU a DONAU Wiener Städtische převzal v roce 2006 vedení korporátního obchodu VIG. Od roku 2008 je také jednatelem Vienna International Underwriters. Dr. Petschko je od roku 2017 předsedou Sekce majetkového pojištění v průmyslu v rámci Svazu rakouských pojišťoven.   

Představenstva jednotlivých společností budou s účinností od 1. ledna 2020 pracovat v tomto složení:

Vienna Insurance Group:

Prof. Elisabeth Stadler (CEO)
Komm.-Rat Franz Fuchs
Mag. Liane Hirner (CFO)
Mag. Peter Höfinger
Mag. Gerhard Lahner
Gábor Lehel
Mag. Harald Riener
Dr. Peter Thirring

Wiener Städtische Versicherung:

Mag. Robert Lasshofer (CEO)
Manfred Bartalszky
Dr. Christine Dornaus
Mag. Roland Gröll
Dr. Ralph Müller
Mag. Sonja Steßl
DI Doris Wendler

DONAU Versicherung:

Dr. Judit Havasi (CEO)
Dr. Edeltraud Fichtenbauer
Reinhard Gojer, MBA
Mag. Roland Gröll
Dr. Ralph Müller
Dr. Wolfgang Petschko

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články