Mauna – nové album skupiny Longital

Mauna – nové album skupiny Longital
24. září 2019 Alternativní hudba, Aktuality Autor: Milan Tesař

Bratislavská skupina Longital vydala nové album s názvem Mauna. Rozhovor s členy skupiny uvedeme 17. října od 19.15 v pořadu Jak se vám líbí.

Kytarista a zakládající člen skupiny Longital Daniel Salontay o novince Mauna říká: „Slovo Mauna znamená ticho a pojem ticha se v nějaké formě objevuje v každém z jeho textů a písní. Nebude to ale rozhodně tiché album. Tichem se dá říct hodně věcí, známe ticho před bouří, ticho ve stadiu zamilování i konfliktu. Ticho vytváří prostor pro jakoukoli hudbu a já doufám, že ta naše bude inspirativní a dobrodružná pro posluchače, stejně jako taková je pro nás.“

Web vydavatelství Slnko Records, personálně s kapelou propojeného, pak uvádí: „Jako by Shina, Dano Salontay a Marián Slávka s lehkostí spojily všechna žánrová období, projekty a světy, kterými si za poslední roky prošli. Nechybějí zimomřivé smyčcové momenty, orchestrální aranžmá, sbory, klavírní plochy, ale též experimentální zvukové výlety, analogová elektronika a prvky vážné hudby.

Album Mauna připravila skupina Longital poté, co si všichni tři její členové vyzkoušeli sólové projekty. V případě zpěvačky Shiny to bylo album Analemma s elektronickým doprovodem Slava Solovice, Marián Slávka natočil album vLáska a Daniel Salontay instrumentální kolekci Startalker.

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!