Sbírka Kola pro Afriku se úspěšně plní. Darovat nepotřebné kolo nebo náhradní díly můžete do pátku
Sbírka Kola pro Afriku, do které se Jirkov zapojil už počtvrté, se úspěšně plní. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Sbírka Kola pro Afriku, do které se Jirkov zapojil už počtvrté, se úspěšně plní. Jedná se o charitu, při níž mají lidé z Jirkova a blízkého okolí možnost věnovat své nepotřebné bicykly těm, kterým ještě dobře poslouží.

Během tří sbírek v letech 2013, 2016 a 2018 bylo takto nashromážděno celkem 130 jízdních kol. Partnerem posledních dvou charitativních akcí byla ZŠ Studentská, kde bylo zároveň sběrné místo, kam mohli občané kola přivézt. „Protože na ředitele této školy se obracejí lidé s dotazem, zda i letos proběhne sbírka Kola pro Afriku, rozhodli jsme se ji uskutečnit,“ vysvětluje vedoucí odboru sociálních věcí a školství Karel Bernt.

Sbírka se koná od 16. do 27. září (PO a ST od 8 do 17 hodin, ÚT, ČT a PÁ od 8 do 13 hodin). „Při letošní sbírce nevyužijeme ke spolupráci žádnou organizaci. Celou akci zorganizuje náš odbor. Jako sběrné místo využijeme jednu z garáží za lékárnou na náměstí,“ upřesňuje Bernt. Lidé mohou darovat i náhradní díly na kola, reflexní vesty, helmy, popř. cyklonářadí.

O projektu Kola pro Afriku

Společnost Kola pro Afriku, o.p.s. byla založena v roce 2012 v Ostravě. Inspirací se staly charitativní organizace Jole Rider a hnutí Bicycles for Humanity, stejně tak osobní zkušenosti zakladatelů českého projektu, Romana Posoldy a Richarda Gazdy. Posláním organizace je prostřednictvím iniciativy české společnosti umožnit dětem v Africe cestu ke vzdělání. Tuto cestu dětem umožní kola, která darují lidé v ČR. Kola přivezená do Afriky podpoří celkovou gramotnost a větší možnost pracovního uplatnění i zvýšení občanského statusu místních lidí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru