Hlavní obsah

Daimler kvůli dieselovému skandálu zaplatí pokutu 22,5 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Daimler zaplatí v souvislosti s dieselovým skandálem pokutu ve výši 870 milionů eur (22,5 miliardy Kč). Oznámilo to v úterý státní zastupitelství ve Stuttgartu. Důvodem je chybná certifikace naftových vozidel.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ve hvězdě je zakomponován radar asistenčních systémů.

Článek

Oddělení, které se ve firmě Daimler zabývá certifikací vozidel, podle státního zastupitelství zanedbalo své povinnosti. Výsledkem bylo, že povolení získaly i ty naftové vozy, jejichž emise oxidů dusíku nesplňovaly regulační požadavky.

Firma, která je výrobcem automobilů Mercedes, ve svém sdělení uvedla, že se odvolávat nebude.

Zastupitelství ve Stuttgartu dodalo, že pokuta nemá vliv na pokračující vyšetřování jednotlivců v souvislosti s údajnou manipulací softwaru u dieselových motorů, uvedla agentura Reuters.

Státní zastupitelství se v zásadě řídilo rozhodnutím Spolkového úřadu pro motorová vozidla (KBA), který kvůli problému nechal svolat 684 tisíc vozidel. Daimler se proti výroku úřadu odvolal a toto odvolání brát zpět nechce. Záleží mu prý na tom, aby byl lépe objasněn výklad právních norem, uvedla agentura DPA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám