Obrazem: Alstom Lint po bohemizaci i jednotky Arrivy v nové barvě

Alstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlakyAlstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlaky

Společnost Arriva vlaky představila veřejnosti první vlaky Alstom Coradia Lint, které ji poskytne společnost Leo Express Tenders. Motorové jednotky prochází

Společnost Arriva vlaky představila veřejnosti první vlaky Alstom Coradia Lint, které ji poskytne společnost Leo Express Tenders. Motorové jednotky prochází takzvanou bohemizací ve společnosti ČMŽO v Hranicích na Moravě.

Arriva nasadí jednotky Alstom Coradia Lint ve Zlínském kraji, Leo Express s nimi počítá také v Pardubickém kraji na tratích na Orlickoústecku.

Dceřiná firma Deutsche Bahn převzala minulý týden z Pars nova také první čtyři modernizované jednotky 845.1 pro provoz na rychlíkových tratích v objednávce ministerstva dopravy. Od předchozích se liší hlavně barvou. Místo kombinace tyrkysové a žluté jsou nyní celé modré.

Jde o novou celosvětovou barvu Arrivy, do odstínu Arriva blue mají přejít postupně všechny dopravní prostředky dopravce, pokud smlouva s objednateli nepřikazuje jinou barvu. „Čekáme, že všechny naše vlaky budou postupně přelakovány do této barvy,“ řekl mluvčí Arrivy Martin Farář.

Arriva má převzít 27 modernizovaných jednotek do 15. prosince. Na rychlíky nasadí jednotky 845 v celkem třech verzích: 845.2 bude s dvěma toaletami, 845.3 s toaletou vhodnou pro cestující na vozíku.

Alstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlakyPřeprava motorové jednotky řady 845.1 v nových barvách Arrivy. Foto: Antonín StejskalAlstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlakyAlstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlakyAlstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlakyAlstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlakyAlstom Lint po úpravách pro provoz v Česku. Foto: Jan Knap - Arriva vlakyPřeprava motorové jednotky řady 845.1 v nových barvách Arrivy. Foto: Antonín StejskalPřeprava motorové jednotky řady 845.1 v nových barvách Arrivy. Foto: Antonín Stejskal
Tagy 845 Alstom Lint Arriva vlaky Leo Express Tenders
50 komentářů