Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Majitel „Mustangu smrti“ promluvil: Závodník Vojtěch Ch. si auto půjčil!

Autor: chal, jp - 
24. září 2019
18:07

Amatérský závodník Vojtěch Ch. (31) měl luxusní vůz, ve kterém v sobotu u Špindlerova Mlýna údajně způsobil smrtelnou nehodu, pouze vypůjčený. Alespoň to v oficiálním prohlášení tvrdí výkonný ředitel firmy AUTO IN, která vlastní inkriminovaný Mustang. Bleskem oslovený automobilový odborník zároveň vyjádřil podezření ohledně možné neschválené úpravy vozu.

Brigádní generál a zástupce ředitele Vojenského zpravodajství Milan Jakubů (†49) nepřežil sobotní čelní střet s luxusním Fordem Mustang, který řídil 31letý Vojtěch Ch. Nehodu patrně způsobil mladý řidič, když v pravotočivé zatáčce vjel do protisměru a narazil do Rapidu, ve kterém seděl Milan Jakubů se spolujezdkyní (47). Ta si z nehody odnesla vážná zranění, ale Jakubů utrpěl smrtící poranění, která neměl šanci přežít.

Na Vojtěcha Ch. se rychle snesla zloba veřejnosti. Podle očitých svědectví se amatérský závodník „honil“ s dalším mustangem, který řídil jeho kamarád. Vojtěch měl v autě navíc jeho 12letého syna. Známí mladého řidiče na Facebooku popsali, že Vojtěch za volantem riskoval už v minulosti, často prý „machroval“ a koledoval si o průšvih.

Vojtěch se láskou k silným vozům nijak netajil, od 18 let se účastnil závodů. Ve vrchařských soutěžích byl na amatérské úrovni poměrně úspěšný. Sporťák, ve kterém patrně způsobil sobotní nehodu, nicméně nebyl jeho. Patří společnosti AUTO IN.

Pardubický dealer Fordu se k nehodě vyjádřil až po dvou dnech mlčení. Od jednání Vojtěcha Ch. se distancuje. „Vozidlo bylo jeho řidiči zapůjčeno na víkend k soukromým účelům. Řidič se s ním účastnil setkání majitelů vozidel značky Mustang. K nehodě došlo při neorganizované individuální jízdě mimo program setkání,“ napsal výkonný ředitel společnosti Jan Myslivec.

Kam se z vašich stránek poděly informace o akci S Mustangem na střechu Krkonoš 20. 9. 2019?" podivil se v úterý ráno jeden z komentátorů příspěvku. V úterý odpoledne byly minimálně po určitou dobu internetové stránky společnosti nedostupné. 

Nepovolené úpravy sporťáku?

Na povrch ale vyplouvají překvapivá podezření týkající se smrtonosného vozu. Bleskem oslovený odborník na upravování sporťáků má podezření, že „Mustang smrti“ hned z několika důvodů odporuje legislativě. Má jít o nelegální úpravy na podvozku, brzdách a také motorové části, spočívající v zesílení a snížení uložení.

„Aby vůz správně fungoval, není jednoduché snížit motor, který váží stovky kilogramů. S tím je třeba udělat mnoho dalších zásahů,“ řekl odborník, který si nepřál být jmenován.

Je přesvědčen, že provedené úpravy určitě nebyly zapsané v technickém průkazu, a nebyly schválené ministerstvem dopravy a nikým jiným. „Představa, že by to všechno někdo homologoval, je nereálná a nemožná,“ uzavírá.

Podle policie šofér mustangu nebyl z ničeho obviněn. Shromažďují se výpovědi svědků a čeká se na znalecký posudek z oboru dopravy.

mika ( 29. září 2019 19:25 )

doufám,že dostane pořádný trest. aspoň 15 let natvrdo. a ještě bych mu přidala ohrožení toho chlapce, co měl v autě.

Jirik-ta ( 24. září 2019 19:59 )

http­s://ww­w.ira­cingnew­s.cz/

Jirik-ta ( 24. září 2019 18:31 )

http­s://tn­.nova­.cz/cl­anek­/u-spindlerova-mlyna-se-celne-srazila-auta-svedkyne-popsala-detaily.html
Tak chutná moc, Já můžu všechno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání