Dařilo se jim výborně. Brněnský tým Viktoria Sportprofit v základní skupině jednoznačně přejel své soupeře – skotský Newlands LTC i lichtenštenjský SRC Vaduz shodně 4:0. Jenže ve čtvrtfinále už to bylo horší… Důležité střetnutí probíhalo proti Edgbaston Priory Club. A brněnští hráči do něho vyrazili se zahraniční posilou Richie Fallowsem – 51. squashistou světového žebříčku. Ten si bohužel na začátku druhé sady poranil lýtkový sval a od té doby již nebodoval.

Zdravotní komplikace postihly také Daniela Mekbiba, letošního českého mistra. Obnovilo se mu totiž zranění, se kterým laboroval před ME jednotlivců. „Vůbec nemohl do výpadů a po kurtě se doslova ploužil. Zkoušel sice set dostřílet, ale to není na této úrovni možné,“ popisovala brněská "trojka" Martin Švec.

Jeho mužstvo však následně porazilo finský ESRC i skotský Newlands LTC a na evropském šampionátu skončilo "alespoň" páté. „Kvůli zranění jedničky, dvojky a čtyřky jsme přišli o šanci hrát o medaili, což byl před mistrovstvím jasný cíl. To, že jsme nakonec urvali páté místo je super,“ dodal Švec.

Ragby seznámilo Dalibora Čecha (vlevo) i s písničkářem Jaromírem Nohavicou, rovněž bývalým ragbistou
Vděk za ragby. Čech porazil rakovinu, pak kostlivce zamknul ve skříni