Indiana Jones 5: Lucasfilm zdánlivě prosí o pomoc se scénářem úplně kohokoliv

Indiana Jones 5: Lucasfilm zdánlivě prosí o pomoc se scénářem úplně kohokoliv | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 4 obrázky
Přípravy pátého Indiana Jonese doprovázejí zmatky na pozici scenáristy. Jak teď situace vypadá a koho studio oslovilo?

Pátý díl Indiana Jonese se skutečně připravuje, ovšem kromě návratu Spielberga jako producenta a režiséra a Harrisona Forda v roli slavného archeologa, zatím nevíme skoro nic. Film se měl začít natáčet už příští rok, ale Lucasfilm marně hledá scenáristy, kteří by Indyho dokázali dovést k první klapce.

Pro server Movieweb promluvili Scott Beck a Bryan Woods, kteří si udělali v Hollywoodu jméno po úspěchu filmu Tiché místo (A Quiet Place), ke kterému napsali scénář. V době uvedení filmu do kin byli oba tvůrci pozváni do Lucasfilmu, kde jim byla nabídnuta práce na novém Indiana Jonesovi i na některém z dalších Star Wars projektů. Ke konverzaci s Lucasfilmem se vyjádřil Woods:

„Po uvedení Tichého místa jsme se sešli s Lucasfilmem, kde s námi chtěli mluvit o Indianu Jonesovi a Star Wars. Tak jim říkáme, že s nimi chceme mluvit o tom, co jsou Star Wars ještě před tím, než se z nich stanou Star Wars. Máte povinnost nastartovat novou značku. Tak jsme vždycky byli nastavení, chtěli jsme vždycky tvořit něco nového.“

Woods tak naráží na to, že se Scottem Beckem budou raději vytvářet něco nového, něco svého, co lidé ještě neviděli.

„Aniž bych toho řekl příliš,“ odvětil Beck na otázku, jak jednání nakonec dopadla, „prostě jsme přemýšleli o tom, co bychom chtěli vidět v dalším Indianu Jonesovi, kdybychom jej napsali. Nebo kdybychom dělali další Star Wars, jakou další kapitolu toho univerza bychom chtěli vidět? Prostě jsme se otevřeně bavili na zelené louce. Chvíli jsme to probírali, ale jak už jsem říkal, tohle prostě s Bryanem nemáme v krvi. Mnohem raději napíšeme něco, z čeho se vyklube příští Indiana Jones.

Jak to tak vypadá, Beck s Woodsem nejsou ten typ vypravěčů, kteří by přežvykovali nápady někoho jiného. Hollywood v současnosti rád ždíme a dojí zaběhlé série, na počmáraném plátně už ale těžko vytvoříte něco svého, něco originálního. Jak to tedy je s pátým Indym?

Z jednání s Woodsem a Beckem je patrné, že si studio se značkou prostě neví rady a o pomoc prosí kohokoliv, kdo projeví alespoň kousek talentu. Teď na scénáři údajně opět pracuje scenárista Jurského parku, Raimiho Spider-mana a čtvrtého Indyho, David Koepp, který už to jednou s pátým Indym zkoušel, než byl vyměněný. Informaci potvrdil v rozhovoru pro Den of Geek, kde byl na pátý díl o Indiana Jonesovi dotázán. Koepp byl prapůvodně oznámen jako scenárista pro film, pak ale byl nahrazen Jonathanem Kasdanem. Ten byl poté zase nahrazen Danem Fogelmanem a bůh ví, jestli na projektu nepracoval ještě někdo další, o kom se veřejnost zkrátka nedoslechla.

Musíme se tak poněkud cynicky ptát: Věříte tomu, že ten film nakonec vznikne?

Zdroj: Movieweb, Den of Geek

Galerie: 5

Indiana Jones 5: Lucasfilm zdánlivě prosí o pomoc se scénářem úplně kohokoliv | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Lucasfilm zdánlivě prosí o pomoc se scénářem úplně kohokoliv | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Lucasfilm zdánlivě prosí o pomoc se scénářem úplně kohokoliv | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Lucasfilm zdánlivě prosí o pomoc se scénářem úplně kohokoliv | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Lucasfilm zdánlivě prosí o pomoc se scénářem úplně kohokoliv | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest