24. 9. 2019

Scéna měsíce: Srpen 2019

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Handmaid's Tale, The (Příběh služebnice)
epizoda
3×13 – Mayday (14. 9. 2019)
herci
Elisabeth Moss (June Osborne / Offred / Ofjoseph) a další
scéna
Výhra
allyska

V srpnu se vysílaly úplná finále mých dvou srdcovek, a to iZombie a Poldarka. Závěry se moc vydařily, ale přesto jsem vybrala srpnovou scénu z jiného seriálu. Více zaujmout mě dokázalo Handmaid's Tale v poslední epizodě třetí řady. Hlavní představitelce June se konečně podaří alespoň částečně vyhrát nad Gileadem. Naplánuje útěk pro desítky dětí a ty bezpečně dorazí letadlem do Kanady. Při této scéně jsem byla stejně dojatá jako Moira, když děti poprvé viděla sedět jednoho vedle druhého v letadle. Krásné bylo sledovat, jak malá holčička s prostým dotazem, zda tohle je to místo, kde si může obléci, co bude moct, zahlédne svého otce. Ten jako dobrovolník pomáhal zachráněným a vůbec nečekal, že by se znovu mohl setkat se svou dcerou. Luke se své June nedočká, ale dozví se, že celá tato akce se podařila hlavně díky ní. Scéna končí tím, že June na půl v bezvědomí nesou ostatní služebnice. Slza mi skoro ukápla a já si opět musím nějakou tu dobu počkat na další díly.

A.R.G.U.S.

Kimetsu no Yaiba
epizoda
Hinokami (10.8.2019)
herci
Natsuki Hanae (Tanjiro Kamado), Akari Kitō (Nezuko Kamado)
scéna
Epický souboj
A.R.G.U.S.

Tento měsíc to nebylo nic moc, co se týče nějakých super scén u seriálů. Jedině konec aktuální série Agents of S.H.I.E.L.D. byl dost povedený. Ale pak jsem viděl epizodu anime Kimetsu no Yaiba, která byla naprosto dokonalá. Hlavní postavou je Tanjiro, který se kvůli rodinné tragédii stává zabijákem démonů. Jeho sestra je proměněna na jednoho z nich. Cestuje po světě a loví nestvůry, přitom hledá způsob, jak by ji mohl navrátit do původního stavu. Teď se dostáváme k části, kdy se utká s jedním z podřízených takzvaného pána démonů. Celý jejich souboj je naprosto geniálně zpracovaný, co se týče animace a hudby. Byla to naprosto strhující podívaná a další den jsem si tuto epizodu musel pustit znovu. Jedná se o vrchol současné anime tvorby.

Furiant

Preacher (Kazatel)
epizoda
4×02 – Last Supper (4. 8. 2019)
herci
Dominic Cooper (Jesse Custer), Simon Elrahi (Ahmad), Shameer Birges (Arab)
scéna
Velbloudi
Furiant

V tomto měsíci jsem vybral scénu, kterou jsem si snad pětkrát vracel, protože mě opravdu hodně pobavila a já se nemohl přestat smát. Je to scéna z druhé epizody závěrečné řady Preachera, kdy jede Jesse Custer společně s jedním Arabem na velbloudovi. Potkají však Ahmada, dalšího Araba, který také cestuje na velbloudovi. Oba dva se začnou arabsky hádat. Jesse je chvíli pozoruje a poté jim přikáže, aby přestali bojovat a byli přátelé. Jenže Ahmad nerozumí anglicky, takže na něj Jesseho schopnost nefunguje, a tak toho druhého zastřelí. Ten při pádu vyhodí svoji šavli, která se zapíchne jeho velbloudovi do krku. Proudy krve vystříknou na Ahmada, který leknutím střelí svého velblouda do hlavy. Mrtvý velbloud pak Ahmada zalehne. Poprvé jsem na to koukal s otevřenou pusou, protože takhle bizarní scénu jsem dlouho neviděl. Hned jsem si to vrátil zpátky a u druhého, třetího zhlédnutí už jsem se regulérně řezal smíchy. Tohle se fakt povedlo.

Kahlan

GLOW
epizoda
herci
Alison Brie (Ruth), Betty Gilpin (Debbie)
scéna
Tvoj sen, nie môj.
pajky

Letná sezóna je na seriály skôr chudobnejšia, ale aj tak sa sem tam objaví nejaký seriál, ktorý stojí za to a túto uhorkovú sezónu aspoň trochu spríjemní. Jedným z nich bol aj G.L.O.W, ktorého sme sa konečne po roku dočkali. Rovnako ako prvé dve série, ani tá tretia nesklamala. Scén, z ktorej by sa z nej dali vybrať bolo mnoho či už premena Sheili, Ruth+Sam scéna (na ktorú sme túžobne čakali tak dlho), alebo mnoho ďalších. Tá, po ktorej som ostala pozerať asi najviac bola záverečná scéna z poslednej časti, keď majú baby po sezóne v Las Vegas. Pomaly sa spolu lúčia, hovoria si aké má ktorá plány na sviatky. V tom však prichádza Debbie, ktorá ukula tajný plán spolu s Bashom, ktorý kúpil stanicu, kde ona má byť jej prezidentkou. Spolu sa chystajú vytvoriť novú tv show s novými postavami a chce aby to celé režírovala Ruth, aby spolu spolupracovali. Tá jej správou ostane zaskočená, lebo aj napriek neúspechom chce stále byť herečkou a verí, že sa jej to môže splniť. A tak Debbiinu ponuku odmietne so slovami, „že nechce to čo chce ona“, že je to jej sen a odchádza aby mohla nastúpiť do lietadla a šokovanú Debbie tam necháva stáť samú.

24ron24

13 Reasons Why
herci
Dylan Minnette (Clay Jensen), Devin Druid (Tyler Down)
scéna
Objatie
24ron24

Tak ďalší mesiac za nami a výber bol poskromný. No predsa len sa niečo našlo. Mindhunter mal super úvodnú scénku, ktorá vyvrcholila dosť nečakane. Aj záverečná scénka prvej epizódy, ako sa Holden zosypal, bola výborná. Voľba padla ale na 13 Reasons Why. V traileri nám avizovali Bryceovu smrť, takže bolo jasné, že sa celá séria bude zameriavať na toto. Mňa osobne ale najviac zaujímal príbeh Tylera. Či sa odhodlá niekomu prezradiť, čo sa mu stalo. Odhodlal! Najskôr to povedal Bryceovi, ale to bolo formou videa, neskôr aj Jessice. Ale osobne sa odhodlal prerozprávať celú tú scénu, ako ho Monty znásilnil, Clayovi, ktorý mu bol asi najväčšou oporou. A tušil som, že to asi povie jemu. Výborný herecký výkon Devina, zahral to skvele! Veľmi silná, emotívna scénka, ktorá končí ich spoločným objatím. Čo by nebolo nejako zvláštne, ale po tom incidente sa Tyler bál hocijakého fyzického kontaktu, nechcel, aby sa ho hocikto dotýkal. Práve preto bola pre mňa tá scéna a objatie také intenzívne a určite som nebol sám, kto to tak vnímal.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

se scénou Tylera musím jedině souhlasit, pro mě osobně byla 3. série 13RW určitě ta nejlepší, jsem ráda, že...
před 4 roky
Radim.Winiarski

Radim.Winiarski

Se scénou z 13RW jako takovou určitě souhlas. V člověku dokázala probudit patřičné emoce. Co se...
před 4 roky
hacker3985

hacker3985

Scena (potažmo celá epizoda) demon slayera byla úžasná po všech stránkách od animace přes den a hudba tam...
před 4 roky
Další články k tématu