Hlavní obsah

Brescia - Juventus 1:2Mistr slaví výhru i bez Ronalda, za domácí hrál Balotelli i Matějů

Juventus otočil v 5. kole italské fotbalové ligy zápas na hřišti nováčka Brescie a po výhře 2:1 se dostal do čela neúplné tabulky před bodově stoprocentní Inter. Za domácí tým nastoupil v základní sestavě Aleš Matějů, jenž v 70. minutě střídal.

Foto: Filippo Venezia, ČTK/AP

Matthijs de Ligt se raduje z branky do sítě Brescie

Článek

Juventus bez lehce zraněného Cristiana Ronalda prohrával od 4. minuty, kdy Alfredo Donnarumma prostřelil brankáře Wojciecha Szczesného. Vyrovnáno bylo pět minut před pauzou poté, co se po rohu odrazil míč do branky Brescie nešťastně od Jhona Cancellora. O třech bodech pro favorita rozhodl v 63. minutě Miralem Pjanič, který skóroval volejem z hrany pokutového území.

Při návratu do italského fotbalu tak neuspěl bývalý reprezentant Mario Balotelli, jenž do Brescie přišel po třech letech strávených ve francouzské lize. Devětadvacetiletý útočník nastoupil za nový klub poprvé po odpykání čtyřzápasového trestu za faul, který si přenesl z působení v Marseille.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

SerieMiralem Pjanič se postaral o vítěznou branku Juventusu

Mistrovský Juventus, jenž v nové sezoně ztratil body remízou proti Fiorentině, vede tabulku o bod před Interem. Soupeř pražské Slavie v Lize mistrů hostí ve středu Lazio.

V druhém dnešním duelu Udine po třech porážkách získalo bod za bezbrankovou remízu ve Veroně. Do 70. minuty hrál za hosty Antonín Barák.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Hellas Verona - Udine 0:0
Brescia - Juventus Turín 1:2
Branky: 4. Donnarumma - 40. vlastní Chancellor, 63. Pjanič

Reklama

Související témata: