Už několikrát jsem se po výsledkově neúspěšných utkáních fotbalistů Meteoru vyjádřil, že na umělecký dojem se nehraje a o vítězi převážně rozhodují branky v soupeřově síti. K tomu jsou však zapotřebí hráči, kterým se třeba momentálně herně nedaří, ale svoji vůlí, pracovitostí a důrazem strhnou pro dosažení úspěchu i ty ostatní. Tak by se dal popsat i ten nedělní zápas proti Neratovicím. Domácího trenéra Fíčka, ale i fanoušky Meteoru může těšit, že se konečně střelecky chytli útočníci Novotný s Kostkou. Nakonec právě jejich branky a skvělý Toma v brance rozhodly o tom, že všechny body zůstaly doma v Libni.

I když byl soupeř v první dvacetiminutovce aktivnější a nebezpečnější, šli do vedení domácí fotbalisté. Už ve 3. minutě po dlouhém výkopu Tomy prodloužil Kostka hlavou míč směrem k pokutovému území soupeře kde se po chybě Kalabise dostal k míči Novotný a konečně protrhl střeleckou smůlu. 1 : 0. I dalších minuty byly ve znamení tlaku hostujícího mužstva, ale domácí obrana v čele s brankářem Tomou někdy i se štěstím nebezpečné situace vyřešila. Pražané se k delšímu působení na polovině soupeře dostali až téměř po dvaceti minutách. Ve 23. minutě po zblokované střele Kostky zahrávali domácí rohový kop. Na Dvořákův centr si naběhl právě Kostka a prudkou hlavičkou nedal Kundrátovi v brance hostů žádnou šanci. 2 : 0. I když byli hosté do těchto chvil na míči častěji než domácí, mohlo to být ve 30. minutě už o tři branky. Po faulu Pajkrta ve vlastním pokutovém území na Novotného totiž hlavní rozhodčí nařídil penaltu, kterou však Kostka neproměnil. V závěru první půle se po trestném kopu Hrdého opět vyznamenal Toma a za pomoci Sůry hrozící nebezpečí odvrátil.

Druhý poločas už tolik vzruchu jako bylo k vidění v tom prvním nepřinesl. Přibylo totiž na obou stranách hodně nepřesností a faulů. I když se hosté stále snažili o kontaktní gól, domácí defenziva je do blízkosti branky Tomy pouštěla jen sporadicky. Za zmínku snad stojí šance Ducha z 50. minuty po akci a centru Rejmana a pár střel ze střední vzdálenosti, které však buď zablokovala obrana nebo je zneškodnil Toma. To domácí byli přece jen úspěšnější. V 69. nejprve po spolupráci s Novotným trefil břevno Schulz, ale v 85. minutě se už slavilo. Druhou branku v utkání si připsal mladičký Novotný když do branky soupeře lehce tečoval Duongovu tvrdou střelu z hranice šestnáctky. 3 : 0. Branky se nakonec dočkali i hosté. V 90. minutě totiž po faulu kapitána domácích Frantla vstřelil čestný gól z pokutového kopu Hrdý. 3 : 1.

 

FK Meteor Praha VIII – FK Neratovice-Byškovice 3 : 1(2 : 0)

Branky: 3. a 85. Novotný, 23. Kostka – 90. Hrdý p.k.

R: Cihlář F. – Kastl J., Šafránková N.

DS: Filip J.

ŽK: 2 – 2

Diváci: 174

 

FK Meteor Praha VIII

Toma – Sůra, Rada, Frohna, Slavata(90. Janků) – Dvořák, Frantl, Budějský(77.Duong), Schulz(87. Junek) – Kostka(69. Kostka), Novotný. Trenér: Fíček Jan.

 

ps