Hlavní obsah

Třinec přivádí dvojnásobného mistra světa! Na draftu NHL šel hned po Ovečkinovi s Malkinem

Třinec

Na startu extraligové sezony se potýkají s rozsáhlou marodkou v defenzivních řadách, vždyť z nejrůznějších důvodů se musejí obejít mimo jiné i bez Lukáše Krajíčka, Tomáše Kundrátka či Jakuba Matyáše. Proto se úřadující hokejoví šampioni z Třince rozhodli zareagovat posílením kádru. Minimálně do listopadové reprezentační přestávky, která je na programu po 17. kole, získali třiatřicetiletého Kanaďana Cama Barkera, jenž má na svém kontě i 310 odehraných zápasů v NHL.

Foto: www.hcocelari.cz

Cam Barker

Článek

„Protože aktuálně máme ze zdravotních důvodů mimo hru hned pět obránců, což je pro mužstvo mimořádně složité, když si uvědomíte, že obvykle nastupuje v zadních řadách jen šestice beků, museli jsme být na hráčském trhu aktivní," vysvětluje na oficiální klubovém webu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Na Cama jsme dostali tip, ve své kariéře získal skvělé zkušenosti, dlouho hrál v NHL, KHL, ve Švýcarsku anebo ve Finsku, navíc disponuje výbornými fyzickými parametry a věříme, že nám v tomto složitém období pomůže," dodává Peterek na adresu dvojnásobného juniorského mistra světa.

Barker je trojkou draftu NHL z roku 2004, kdy si ho vybralo Chicago. Před ním šli tehdy na řadu jen hvězdní útočníci Alexandr Ovečkin a Jevgenij Malkin. Urostlý obránce odehrál v NHL dohromady sedm sezon, nastupoval nejen za Blackhawks, ale i za Minnesotu, Edmonton a Vancouver. Celkem posbíral 96 kanadských bodů za 21 gólů a 75 asistencí.

Po konci v NHL v roce 2013 zamířil Barker do Evropy. Nejprve si vyzkoušel KHL za Astanu, pak i za Slovan Bratislava. Předminulou sezonu strávil chvíli i ve švýcarském Langnau, minulý ročník pak hrál finskou nejvyšší soutěž za Ilves Tampere.

Nyní se rozhodl vyzkoušet i českou extraligu. „První kontakt s třineckým klubem přišel asi tak tři až čtyři dny zpátky, událo se to hodně rychle. A protože se cítím dobře a fit, a od Tomáše Kundrátka, se kterým jsem hrál ve Slovanu, jsem slyšel o tomto klubu pouze samé dobré věci, jako např. že je zde komfortní zázemí, ale přesto rodinné prostředí, tak jsem nasedl na letadlo a jsem tady," přibližuje Barker důvody svého příchodu do Slezska.

„Cestoval jsem sice z Vancouveru do Třince přes Frankfurt a Krakov celkem 18 hodin, ale na tyto věci jsem zvyklý z KHL. Důležité je, že jsem tady a těším se na první trénink, na první zápas i na celý tým," uzavírá kanadský zadák, který se k týmu trenéra Varadi připojil ve středu.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec