InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Barevný čtvrtek - Faerské ostrovy - drsný i krásný sever

    Čtvrtek 18.4 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Senior večer - Inych

    Čtvrtek 18.4 17:00 - Kulturní dům, Písek

    Svou premiéru bude mít na seniorském večeru zkušený hudebník Jindřich Ryba alias Inych, který se v posledních letech soustředí na sólová vystoupení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gólman Radek Podskalský zahájil sezonu čistým kontem, oslabený Vimperk udolal Jindřichův Hradec

VIMPERK – Na hokejových kluzištích v Jihočeské krajské lize rozhodně nebývá zvykem, že by gólmani v častých přestřelkách byť jen pomýšleli na čisté konto. Šestadvacetiletému brankáři HC Vimperk Radku Podskalskému se povedl tento husarský kousek hned v prvním kole. Odchovanec vimperského hokeje, který působil v mládeži také v budějovickém Motoru, udržel vynikajícím výkonem v bráně na uzdě všechny střelce Jindřichova Hradce, třeba včetně slovenského mistra světa Petera Puchera. Vyrovnaná bitva, ve které oba týmy zahodily i několik nadějných situací včetně dvojnásobných přesilovek, směřovala k velké raritě – bezgólové remíze! Tu odmítl až v poslední minutě, přesněji řečeno v čase 59:23, po skrumáži před hostující brankou Jan Bojer.


HC Vimperk – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 1:0
(0:0, 0:0, 1:0). Branky a nahrávky: 60. Bojer (J. Sitter). Rozhodčí: Novotný – Kubíček, Maxa. Vyloučení: 6–5. Využití: 0–0. Přihlíželo 200 diváků.

Vimperk: Podskalský – Turek, J. Předota, Horejš, O. Předota – Bojer, Suchánek, J. Sitter, Švarc, Korous, R. Sitter, Chval, Janásek.

Jindřichův Hradec: Kubeš – Popelka, Ištvánik, Jon, Budín, Chmel – Kalvas, Lazorišák, Aarts, Košťál, Pucher, Štrajt, Tržil, Lander, Havelka.

Soupiska prořídla o známá jména

Trenéři Milan Stárek a Pavel Předota si po úvodní výhře jistě oddychli, protože přes léto měli o zábavu postaráno. Do utkání proti Jindřichovu Hradci naskočilo pouze třináct hráčů, hned sedmička jich totiž z loňského kádru odešla, nebo chybí pro zranění. V prořídlé soupisce momentálně nenajedete Pauleho s Chaloupkou, kteří odešli do vyšší soutěže – Písku, respektive budějovického David Servisu. Hanzal zase ukončil hráčskou činnost, protože se stal trenérem juniorů v Motoru České Budějovice pro nejvyšší soutěž, Binder se rozhodl skončit a trojici Novotný, Lang, Fleischmann trápí zranění.

Další zápas sehrají Vimperáci v sobotu 28. září od 17 hodin na ledě Pelhřimova, který skládal po sestupu ze druhé ligy de facto nový tým. V prvním kole ale na milevském zimním stadionu proti dalšímu staronovému nováčkovi z Božetic ukázal, že se s ním musí počítat a zvítězil jasně 9:1. Poté Vimperk doma přivítá Český Krumlov (neděle, 6. října) a následně jede do Milevska (sobota, 12. října).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace