Vstupenky online

Junioři si zahrají na ledě lídra, dorost se bude snažit navázat na první výhru

Helena Hegeďová • 25.09.2019

Již známý formát mládežnických soutěží se nevyhne ani tomuto týdnu. Vše odstartují ve čtvrtek dorostenci, a to utkáním v Přerově. Také juniory bude nejprve čekat venkovní zápas a o další body se porvou na ledě vedoucího týmu, známého rivala a také favorita, kterým je Havířov. Sobota a neděle pak bude patřit domácím zápasům. V sobotu se dorostenci utkají s Kometou Brno, v neděli je na programu další kolo juniorské extraligy - konkrétně zápas Vsetína s Porubou.

Junioři - první výhra z venkovního duelu? V cestě stojí Havířov

Juniorka zaznamenala v minulém týdnu první prohru, a to na přerovském ledě. Už v přípravě bylo patrné, že Zubři nebudou jednoduchým soupeřem. Stejně jako v srpnu, i nyní podlehli Valaši poměrem 1:2. Jedinou trefu Vsetína v tomto utkání zaznamenal kapitán Daniel Klímek. Nedělní utkání se ze vsetínského pohledu také nevyvíjelo dobře. Draci z Šumperka byli nepříjemným soupeřem a v 41. minutě vedli 2:0. Všechno ale změnil Tadeáš Pospíšil, který dvěma brankami v rozmezí čtyř minut vyrovnal. Valaši mohli získat skóre na svou stranu, jelikož byli na konci zápasu lepším týmem. Podařilo se jim to však až v prodloužení, kdy se trefil Adam Hilšer.

A právě Adam Hilšer (2+4) s Tadeášem Pospíšilem (3+0) vedou statistické tabulky coby nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec. Valaši zatím získali ve třech zápasech pět bodů a jsou na čtvrté příčce.

Zápas: 27.9. Havířov – Vsetín 18:00

Havířovští zatím ztratili pouze jeden bod, a tak je najdeme na úplném čele tabulky. Nejvíce je potrápila ostravská Poruba, v tomto utkání vystřelil vítězství až Vojtěch Ševěček v prodloužení. Poslední zápas odehrál AZ s Přerovem. Zde se ve velkém stylu představil kapitán Vojtěch Pindel, kdy nejprve v první třetině skóroval ve vlastním oslabení, ve druhé z přesilovky a v poslední dvacetiminutovce se dokázal prosadit i při hře pět na pět. Havířov tak vyhrál 3:0, gólman Marek Štipčák zastavil všech 29 přerovských střel a zapsal první čisté konto v sezóně.

Vojtěch Pindel je tedy nyní s šesti body (3+3) nejproduktivnějším hráčem Havířova. Hned za ním je, již zmiňovaný, Vojtěch Ševěček (1+2).

Bývalým hráčem AZetu je také současný útočník Vsetína Adam Hilšer. "Určitě pro mě bude speciální, přece jen jsem tam strávil dva a půl roku, z toho byly dva docela povedené," teší se na páteční utkání.

Zápas: 29.9. Vsetín – Poruba 13:00

V neděli se Vsetín opět představí doma a opět zde vyzve neznámého soupeře. Hráčům z Ostravy patří šesté místo. Zatím získali čtyři body, a to ve čtyřech zápasech. Poruba se musela hned po prvním kole vzpamatovat z debaklu 1:8, který na svém vlastním ledě schytala od Přerova. První bod získala proti Havířovu a naplno bodovala s brněnskými Warriors. V posledním utkání podlehla Litomyšli 1:4.

První místo v individuálních statistikách patří Janu Žídkovi (1+2), hned sedm hráčů má pak po dvou bodech. Mezi nimi je i Michal Morávek, který se zatím jako jediný ze svého týmu dokázal trefit dvakrát.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Málek – Holáň, Zeman, Riedl, Siner, Houser, Kamas, Ondračka – Pospíšil, Hilšer, Holba, Vavřík, Zemánek, Vrána, Vašenka, Klímek, Frimel.

Havířov: Štipčák – Pavelek, Ševěček, Kočí, Uhlíř, Koubek, Thiel ,Topolanský – Čempel, Hudeček, Revaj, Tomeček, Pindel, Byčkov, Mrkvica, Kubík, Ivaščenko, Juhász, Vlček.

Poruba: Lambert J. – Debnár, Pitucha, Havlík, Zajíc, Macurák, Mrozek – Häring, Brodek, Žídek, Benka-Rybár, Pavlík, Morávek, Stodůlka, Anlauf, Barčák.

Dorost - výhra proti Vítkovicím jako odrazový můstek?

Dorostenci do minulého týdne vstupovali s nelehkým úkolem, jelikož do té doby ještě nebodovali. A nepovedlo se jim to ani ve čtvrtek, kdy narazili na Olomouc. Zápas měl ledacos společného s těmi předchozími. Například to, že v něm Vsacané přišli o vedení. Na začátku třetí třetiny vedl Vsetín po ráně Adama Turka 2:1, v 50. minutě už to ale bylo 3:2 pro Olomouc a tento stav také zůstal až do závěrečné sirény. V dalším kole už však Vsetín v posledních minutách dokázal vyrovnat. Bylo to v minulém kole proti Vítkovicím, kdy se v 54. minutě prosadil Matyáš Dědek a poslal zápas do prodloužení, respektive nájezdů. V těch jako jediný uspěl Filip Krajčík a Valaši slavili první dva body.

V tabulce patří Vsetínu deváté, tedy předposlední, místo. Horší je pouze Poruba, která ještě nebodovala. Nejúspěšnějšími střelci Vsetína jsou mezi útočníky Adam Turek (2+1) a mezi obránci Filip Krajčík (2+2), který taky vede kanadské bodování svého celku.

Zápas: 26.9. Přerov – Vsetín 16:00

Zubry najdeme přímo uprostřed tabulky, kam je vynesly dvě výhry a dvě prohry. Nestačili na Vítkovice a Kometu Brno, naopak si skvěle poradili s Porubou (7:1) a v posledním kole také se Šumperkem (4:2). Také zde platí to stejné co u juniorů, a to, že Přerov je nepříjemným a kvalitním soupeřem. Stačí se podívat například na výsledky z loňského ročníku, kdy Valaši ve vzájemném zápase ani jednou nezvítězili.

Bodování i tabulku střelců vede v Přerově s pěti brankami a dvěma asistencemi Jonáš Jobánek, o dva body za ním je Matěj Halík (1+4). Mezi obránci je pak patří první příčka Michalu Šilhavému (0+4).

Zápas: 28.9. Vsetín – Kometa 12:00

Kometě patří v tabulce druhé místo, na zatím stoprocentní Zlín jí chybí právě tři body, které ztratila ve druhém kole v domácím utkání s Vítkovicemi (2:5). Stejným poměrem skončil také první zápas minulého týdne, který Brněnští odehráli v Přerově, zde už se ale radovala Kometa. Na toto utkání pak plynule navázala v Porubě a nad posledním týmem zvítězila 7:1.

Vysoké výhry značí také velké množství kanadských bodů, které hráči Komety získali. Po šesti jich mají Jakub Brabenec (1+5), Eduard Šalé (3+3), Ivo Sedláček a Patrik Fajmon (oba 2+4). Oba gólmani mají po dvou odchytaných zápasech – Ondřej Bizoň s úspěšností 91,67 % a Michael Schnattineger s úspěšností 89,29 %.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Janura – Šedlbauer, Kočí, Mikula, Dořičák, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Babeliak, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová.

Přerov: Suchánek – Koblížek, Růžička, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Mašek, Brázda, Halík, Hradil, Kuchta, Hyža, Buršík, Jobánek, Šilhavý.

Kometa: Schnattinger – Řehák, Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Zavřel, Němec, Prčík – Nesvadba, Brabenec, Vyroubal – Otava, Šalé, Sever – Sedláček, Pigl, Harmim – Boltvan.

banner pod článkem