Regina DAB Praha již ve vysílání láká na chystané novinky a změnu svého názvu

25. září 2019

Od 1. října bude z Reginy Rádio DAB Praha. Obsah vysílání se měnit nebude. Stanice se chce nadále věnovat primárně zpravodajství z hlavního města a hitům posledních let.

Regina DAB Praha, digitální hitová stanice Českého rozhlasu s orientací na hlavní město, začala ve svém vysílání upozorňovat na chystané změny, které vejdou v platnost v úterý 1. října. Mezi hudební proud a mluvené slovo je nově vložený jingl (staniční znělka) s informací o přejmenování na Rádio DAB Praha a také novou zvukovou grafiku. Regina se bude chystaným změnám věnovat také v pátečním pořadu K věci. Od 18:47 o nich promluví přímo generální ředitel René Zavoral.

Metropolitní digitální stanici Českého rozhlasu mohou majitelé digitálních rádií naladit jako součást multiplexu ČRo DAB+, který v současné době pokrývá svým signálem přibližně šedesát procent populace, do konce roku to bude již osmdesát procent. Na této platformě ji šíří také operátor Teleko Digital. Ten má své vysílače ve III. pásmu například v Liberci nebo Olomouci. Reginu DAB Praha si můžete naladit také v dalších distribučních platformách, mimo jiné i na satelitu Astra 3B a internetu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související