Jurský svět 3 nabírá ikonické posily

Jurský svět 3 nabírá ikonické posily
Jurský park | allocine.fr
Režisér Colin Trevorrow skutečně potvrdil, že pro Jurský svět 3 se počítá s
Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Laura Dern, Sam Neill
Jurský park | opy; Universal Pictures
návratem charakterů Alana Granta a doktorky Ellie Sattlerové. Sam Neill a Laura Dern se tedy přidají k Jeffu Goldblumovi, jehož Ian Malcolm vystoupil už v závěru Zániku říše, a s největší pravděpodobností dojde k prvnímu setkání této ikonické trojice od dob původního Jurského parku z roku 1993. Všechny tři postavy se sice objevily v různých pokračováních, ale společně jsme je už 26 let spatřit nemohli - zatímco Ztracený svět se točil pouze kolem Malcolma, Jurský park 3 zase ustavil jako hlavního protagonistu Alana Granta a doktorku Sattlerovou přivedl zpět jen do malé cameo role.
Přestože po spíše béčkovém třetím dílu nikdo ve slunný comeback moc nevěřil, série dostala závratný impuls před čtyřmi lety v podobě Jurského světa, jenž je jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob. Ze starých známých v něm však vystoupil pouze genetický machr B.D. Wong, jenž pouze přihrával ústřední dvojici Chrisu Prattovi a Bryce Dallas Howard. Ve dvojce už se dostalo také na Goldbluma (byť rozměr jeho role nikoho příliš nepotěšil) a pro finální střet s volně pobíhajícími dinosaury se konečně vrací také Sam Neill s Laurou Dern.
Ještě nedávno to přitom na velký návrat moc nevypadalo. "Já nevím, nemám opravdu žádné tušení", tvrdila Laura Dern v rozhovoru pro Entertainment Tonight. "Miluji doktorku Ellie Sattler a nikdy bych neřekla ne (případnému návratu). Ale opravdu nevím, nevím ani, co přesně chystají."
Jeff Goldblum
Jurský svět: Zánik říše | Universal Pictures
Režisér Trevorrow naštěstí pochopil, že nostalgie je pro tuhle série životně důležitá, což se mu ostatně osvědčilo už při natáčení jedničky, která je odkazy na Jurský park prosycena. Za dva roky se tak můžeme těšit, že v kinech znovu uvidíme milované charaktery, jež minimálně jednu generaci diváků provázely na VHS celé dětství. Snad dostanou výraznější prostor a nebudou jen reklamními předměty, což si rozhodně nezaslouží.