Čeští vodáci zářili v týmových závodech na MS ve vodním slalomu. Vylovili tři medaile

Stříbrní kajakáři, stříbrné kajakářky, bronzové singlířky. Vodním slalomářům začalo ve středu 25. září 2019 mistrovství světa ve španělském La Seu d`Urgell. Hned první den vylovily české lodě v týmovém závodu hlídek dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Poprvé to zacinkalo českým kajakářkám.

Jak říkám...



„Bylo to skvělé, myslím, že jsme to sjely hodně hlídaně, ale zároveň jsme to sjely v dobrém čase. A to bylo dneska na placku klíčové,“ hodnotí výkon Amálie Hilgertová, která společně s Veronikou Vojtovou a Kateřinou Kudějovou vybojovala stříbro. Češky nestačily pouze na Britky, které dnes byly nejrychlejší, i když přičítaly jednu dvousekundovou penalizaci.

Zahambit se nenechali ani čeští kajakáři. Hlídka ve složení Prskavec, Hradilek, Přindiš nestačila pouze na místní španělské kajakáře a také vybojovala stříbrnou medaili.

Jak říkám...



„Snažím se hledat, jestli tam nějaká chybička byla, ale myslím si, že ta jízda byla velmi dobrá a Španělé dneska ukázali to nejlepší, co v nich je,“ okomentoval  týmovou jízdu Vavřinec Hradilek

„Čas Španělů byl dnes nepřekonatelný, jsem za naši jízdu hrozně rád," dodal Jiří Prskavec. 

„Z mé pozice vidím dobře, jak na tom jsme, a líbilo se mi to až do cíle,“ komentoval  výkon hlídky  Vít  Přindiš.

Bronz pak přidaly také singl kanoistky ve složení Tereza Fišerová, Eva Říhová, Kateřina Havlíčková.


Jak říkám ...



„Mně se sice nejelo moc dobře, ale je z toho bronz, takže je to nádhera,“ komentovala  svůj výkon Tereza Fišerová. 

„Bála jsem se, že to bude brambora, ale je to super,“ dodala Kateřina Havlíčková, která se o třetí místo obávala, protože kanoistky ve své jízdě nasbíraly 8 trestných vteřin.

MS pokračuje až do konce týdne. Ve čtvrtek 26. září 2019 začíná kvalifikace singlířů a kajakářek, naopak v pátek 27. září 2019 se předvedou kajakáři a singlířky. O víkendu ve dnech 28. září a 29. září 2019 se opět pojede o medaile - tentokrát o ty individuální.


(Kanoe media, SportovníListy.cz, foto: Kanoe media)