Městská policie posílila noční víkendové služby strážníků na Borech

26.09.2019 10:17

Na noční pořádek v ulicích na Borech v Plzni bude dohlížet víc strážníků. Městská policie posílila noční víkendové služby. Největším problémem jsou opilci, vandalství a bezdomovci!

225171_11

Ulice na Borech by měly být o víkendových nocích klidnější a bezpečnější. Městská policie posiluje dohled o další hlídku.

"Na pořádek v obvodu dohlíží hlídka v pátek a v sobotu. Strážníci slouží standartní 12 hodinovou službu. Pohyb uniformované hlídky v ulicích je považován za nejúčinnější nástroj prevence kriminality. Strážníci se zaměřují na problematiku, která obyvatele oblasti Bor především trápí. Důraz je kladen na kontroly k dodržování veřejného pořádku na předem vytipovaných místech, na kontroly problematických míst, kde se zdržují a pohybují osoby bez domova, prevenci proti nejčastějším jevům vandalismu, opilství a podobně," shrnuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci budou ve větší míře k vidění v blízkosti hudebních klubů a kaváren, kde si obyvatelé Bor stěžují na časté rušení nočního klidu.

Posílení služby vítá i vedení třetího plzeňského obvodu. "Velmi vítáme, že po zajištění činnosti denních pěších hlídek, které se realizovalo v minulém volebním období, se nyní podařilo zajistit i zřízení těchto nočních víkendových hlídek, které dohlédnou na pořádek v borské části našeho obvodu. Zajištění nepřetržité služby pěší hlídky na této služebně je jednou z našich priorit, neboť její přítomnost bezprostředně ovlivňuje bezpečnost v našem obvodě. Věřím, že pokud dosavadní jednání a spolupráce mezi obvodem a městskou policii bude nadále pokračovat na nastavené úrovni, dočká se i tato služebna nepřetržité pěší hlídky," říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT