Za útok na legendu sedm let v base | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Za útok na legendu sedm let v base

Roman Dreveňák zranil hokejistu krátce po návratu z vězení, kde si odpykával trest rovněž za ublížení na zdraví.
Roman Dreveňák zranil hokejistu krátce po návratu z vězení, kde si odpykával trest rovněž za ublížení na zdraví. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, ara)

V extralize odehrál 1034 soutěžních utkání, dvakrát se stal jejím vítězem. Hokejovou kariéru přečkal bez vážných zranění. Při potyčce na ulici v Jihlavě Marka Melenovského (42) napadli tak brutálně, že si odnesl doživotní následky. Soud v Brně včera útočníka Romana Dreveňáka (21) poslal na sedm let do chládku!

Spor se vyhrotil poté, co Melenovský loni v červnu v centru Jihlavy krotil řádící skupinku mládeže. „Řekl jsem jim, ať nedělají bordel,“ popsal Aha!. Hokejového šampiona následně udeřil Dreveňák nečekaně pěstí do obličeje. „Šel jsem na zem, víc si nepamatuji. Neslyším na pravé ucho, mám potíže s rovnováhou,“ popsal svůj současný zdravotní stav. Agresor se hájil tím, že Melenovský použil rasistické nadávky a střet vyprovokoval. Soud mu ale i díky záběrům z kamer neuvěřil. „Šlo o zákeřný, brutální a agresivní útok,“ uzavřela soudkyně Lenka Králíková. Verdikt je pravomocný.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.