Principál Divadla Semafor Jiří Suchý (87) svou první ženu poznal v roce 1957 a prý to byla jedna z jeho prvních lásek. Výtvarnice Běla byla též jeho největší kritičkou a nikdy se mu nebála říct svůj názor. Dvojice spolu měla syna Jakuba, jenže Suchý léta tajil, že před Kubou se mu v roce 1964 narodil ještě jeden syn, jenže ten bohužel záhy po porodu zemřel. „Na světě moc nepobyl,“ povzdechl si Jiří v dokumentu Olgy Sommerové (70).

Té se v celovečerním filmu Lehce s životem se prát rozpovídal i o bolestných chvílích. Také přiznal, že první choť přežil o celých čtyřicet let. Co se jí stalo? „Jednoho dne bylo Bělině čím dál tím hůř, tak šla raději do nemocnice na rozbor krve. Měla strach, že to dopadne blbě, a měla pravdu. Byla to leukemie,“ přiznal Suchý, že Běla trpěla nemocí, s níž nyní bojuje Karel Gott (80).

„Měla ukrutné bolesti, hlavně v holenních kostech. Od jednoho léčitele jsem se naučil jí to odhladit. Když ji něco bolelo, tak jsem to hladil tak dlouho, až to přestalo,“ vzpomínal divadelník, textař a skladatel s tím, že smrt ale bohužel zastavit nedokázal. Běla v roce 1986 akutní leukemii podlehla.

Svatba v obýváku

Podruhé se oženil až na stará kolena, s o 46 let mladší uvaděčkou ze Semaforu. Obřad proběhl v obývacím pokoji za účasti starosty Prahy 6. Dvojice spolu ale nebydlela a po sedmi letech to skončilo rozvodem. Markéta (41) totiž toužila po miminku a on jí ho nemohl dopřát.

„Už na to nemám věk, tak jsem jí dal volnost. Myslím, že se nehodí, aby můj padesátiletý synek měl ještě sourozence,“ řekl tehdy Suchý webu Prima Style.

VIDEO: Jiří Suchý vzpomíná na kolegu Miloslava Šimka

Video
Video se připravuje ...

Vzpomínka na Miloslava Šimka David Turek, Petr Soukup

Fotogalerie
32 fotografií