Nečekaným lídrem ve Skotsku Walters, hvězdy musí zabrat

Nečekaným lídrem ve Skotsku Walters, hvězdy musí zabrat

První kolo Alfred Dunhill Links Championship nejlépe zvládl Jihoafričan Justin Walters (-9). Výborný start mají za sebou i Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton či Justin Rose. Další hvězdy evropského golfu ale na cut budou potřebovat zlepšení. 


Ve Skotsku začal nejlépe Justin Walters. Na hřišti St. Andrews Old Course zahrál bez jediné chyby devět birdie a před pátkem vede o ránu před čtveřicí pronásledovatelů.

Z hvězdných hráčů začali velmi dobře především Angličané. Tommy Fleetwood a Tyrrell Hatton hráli -6, Luke Donald a Justin Rose -4. Výborný vstup do turnaje má i Američan Tony Finau. Ten nechyboval a upsal na hřišti Carnoustie pět ran.

V prvním kole se nečekaně skórovalo a na skóre -1 a lepším skončilo neuvěřitelných 120 hráčů! Zítra tak budou muset některé hvězdy zabrat.

Se skóre -2 jsou totiž pod cutem Ernie Els, Rory McIlroy, Eddie Pepperell nebo Matt Wallace. Haotong Li a Jon Rahm ztrácí další ránu, Bernd Wiesberger a vítěz z minulého týdne Danny Willett odstartovali jen v paru a Shane Lowry dokonce jednu ránu ztratil.