Topunky vystoupí před publikem v mosteckém Rokáči
Mostecká kapela Topunky
Most

Most - Kapela Topunky z Mostu vystoupí dnes před publikem v mosteckém Rokáči. Přinášíme rozhovor s jedním ze zakládajících členů kapely, muzikantem, spisovatelem a fejetonistou Jakubem Boudou z Mostu, který nyní žije na jihu Čech.

Jak dlouho už kapela dohromady nehrála? Zkusíte si zabrnkat společně ještě před vystoupením, nebo se punkově vrhnete rovnou na podium bez nějakého zkoušení?

Nehráli jsme spolu čtyři roky. Ale zatímco vystoupení přímo na Vinouších je pro nás premiérové, už jsme se trochu rozcvičili. V Červenci jsme podstoupili soustředění ve Velemyšlevsi u našeho houslisty Pavla Stránského a v srpnu jsme se znovuzrodili na podiu na festivalu Vodafest u Pacova. No a zhruba dvě hodiny před koncertem si to ještě přehrajeme. To je prostě punk.

Znamená návrat na scénu jenom zahrání si pro radost svoji a publika, nebo se máme obávat, že budete hrát dál?

Na to není jasná odpověď. Samozřejmě se nám všem stýskalo, ale řešili jsme nějaké osobní věci. Já se odstěhoval na Šumavu, Meereczeck je pražák, Škrkaffka velkostatkaří ve zmíněné Velemyšlevsi. Tchenda venčí kočárek. A vlastně jediný Šípus to má bez komplikací. Takže to vzal do rukou a vykopal zombie. Řekli jsme si, že to zkusíme. Začali jsme Vodafestem, pokračujeme v rodném Mostě, den na to hrajeme v Lovosicích na 20. ročníku Václavské pouti. A pak v prosinci zavítáme do Liberce oplatit návštěvu kapele Kohout plaší smrt.

Bavili jsme se o tom, že do konce roku bychom chtěli nahrát jeden singl a pak se rozhodneme, zda udělat další album a jak dál. Texty na nové CD jsou hotové, takže já mám takzvaně splníno. Ale není to jen o nás, také musí být především zájem ze strany pořadatelů. A to je vždycky otázka. A navíc samozřejmě nehrajeme pro Bureše.

A jaká byla Rumova přestávka, zkoušel své muzicírování či skládání zatím jinde?

Přiznám se, že jsem moc nelenil. Když mě napadl nějaký text, napsal jsem ho do šuplíku. Časem jsem ale zjistil, že některé věci se do punku moc nehodí. Takže jsem si udělal škatulku, pojmenoval jsem jí Jižanský Rum, a v ní končily věci, které se chystám nahrát ve formě folku. Tedy samozřejmě jen zpěv, protože já bych měl hrát na kytaru pouze v sebeobraně. Takže s tím mi pomáhá kamarád Roman Sigmund. Až to někdy bude, dám vědět.

Chtěl bys něco vzkázat hudebním fandům?

Já nevím, jestli zrovna hudebním fandům, ale chtěl bych všechny do Rokáče pozvat, protože tam budeme hrát poprvé a kdo ví, jestli ne naposled. A bylo by fajn, mít v rodném městě plný dům.

27.9.2019 | Rokáč Vinohrady | Most | + Kohout plaší smrt
28.9.2019 | Václavská pouť | Lovosice
13.12.2019 | Klub Azyl | Liberec | + Kohout plaší smrt + Falešný obvinění

Členové kapely

Jakub Rum Bouda – chrapot
Miroslav Meereczeck Säckl – kytara
Jaroslav Tchenda Čerych – basa
Pavel Škrkaffka Stránský – housle
Karel Šípus Šimon, M.D.O. - bicí

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru