Bublik v Chengdu po dvou odvrácených mečbolech vyřadil Dimitrova a zahraje si o finále

27. 9. 2019, 10:04
Aktuality 1
ATP CHENGDU - Alexander Bublik ve čtvrtfinále v Chengdu v tie-breaku druhé sady odvrátil dva mečboly Grigora Dimitrova a po dvouapůlhodinové bitvě i díky 35 esům semifinalistu letošního US Open zdolal. Dvaadvacetiletý Kazach si teprve podruhé zahraje semifinále na okruhu ATP a pokusí se vyrovnat své maximum, kterým je nedávné finále z Newportu. Jeho dalším soupeřem bude Lloyd Harris.
Alexander Bublik (© AFP)

Alexander Bublik na sebe upozornil už před třemi lety v Moskvě, když se v ruské hale coby 19letý kvalifikant probojoval do čtvrtfinále, o rok později postup mezi nejlepší osmičku zopakoval.

Na další účast ve čtvrtfinále turnajů ATP však čekal skoro dva roky. Nyní 22letý Kazach si v červenci na trávě v Newportu zahrál své premiérové finále na ATP a k dalšímu má blízko v Chengdu, přestože nikdy předtím na venkovních betonech neprošel ani mezi nejlepších šestnáct hráčů.

Na čínském podniku si v prvním kole vyšlápl na Taylora Fritze, poté zdolal Jordana Thompsona a dnes po dvouapůlhodinové bitvě a mečbolech na obou stranách 5-7 7-6(9) 7-6(3) nasazeného semifinalistu nedávného US Open Grigora Dimitrova.

Bublik ve třech utkáních nasázel 73 es, dnes jich proti bulharskému favoritovi trefil 35. I díky 15 dvojchybám ovšem třikrát o servis přišel. V tie-breaku druhé sady si díky skvělému podání poradil s oběma mečboly a vzápětí využil v pořadí třetí setbol. V rozhodující sadě zahodil vedení 4-1 a mečbol za stavu 5-4 a znovu musel do zkrácené hry. V té už měl jasně navrch a zápas ukončil při čtvrtém mečbolu.

Bublik bude o své druhé kariérní finále bojovat proti Lloydovi Harrisovi, Dvaadvacetiletý Jihoafričan ve svém premiérovém čtvrtfinále na okruhu ATP zdolal 6-7(5) 6-3 6-4 loňského semifinalistu Joaa Sousu a znovu vylepšil své kariérní maximum. Jediný dosavadní souboj vyhrál Bublik.

Denis Shapovalov pod vedením bývalého ruského tenisty Michajla Južného našel svou bývalou formu. Dvacetiletý kanadský talent zdolal 6-4 3-6 6-3 Egora Gerasimova, který momentálně hraje nejlepší tenis své kariéry, a na druhém turnaji ATP v řadě postoupil do semifinále. Na premiérové finále zaútočí proti Pablovi Carreñovi.

Carreño porazil 7-5 6-2 Christiana Garína a potřetí v sezoně postoupil do semifinále, na tvrdém povrchu poprvé od loňského srpna. V sobotu bude 28letý Španěl bojovat o první finále od předloňského triumfu na antuce v Estorilu a celkově sedmé.

Poslední střetnutí letos na antuce v Římě vyhrál Shapovalov a srovnal vzájemnou bilanci na 1-1.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 1,213.295 dolarů
páteční výsledky (27. 9. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bublik (Kaz.) - Dimitrov (4-Bulh.) 5-7 7-6(9) 7-6(3)
Harris (JAR) - J. Sousa (Portug.) 6-7(5) 6-3 6-4
Shapovalov (8-Kan.) - Gerasimov (Běl.) 6-4 3-6 6-3
Carreño (Šp.) - Garín (Chile) 7-5 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dimitrov to to potřeboval jako vzpruhu. Potom co porazil Federera, byl nesnesitelný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist